Cultura 22/09/2019

L'artista Sergi Mas i l'investigador Manel Niel presenten l''Àlbum de bolets d'Andorra'

Es tracta d'una recopilació de cinc dècades d'il·lustracions junt amb una descripció detallada i una referència a la comestibilitat de cada un

Agència Ana
1 min
Una espècie de bolets. / ARXIU ANA

Andorra la VellaL'artista Sergi Mas i el micòleg i investigador del CENMA Manel Niel presentaran el pròxim 26 de setembre a la Sala Rocafort del Centre Cultural i de Congressos Lauredià el llibre 'Àlbum de bolets d'Andorra'. Acompanyats d'una exposició de les làmines originals que il·lustren la publicació, els autors explicaran els aspectes que els han dut a la publicació del llibre, on s'uneixen l'art i la ciència amb el propòsit de mostrar els dos vessants de més de 70 espècies de bolets diferents.

El llibre és una recopilació de les il·lustracions que durant més de cinc dècades ha fet l'artesà Sergi Mas. En total són més d'un centenar de làmines amb les quals l'autor ha volgut representar gràficament moltes de les espècies de bolets del país i de localitats veïnes. Un cop collits per amics i familiars boletaires, l'autor els traspassava al paper mitjançant aquarel·les o, en algunes d'elles, fent ús de la ploma.

Ni Mas ni Niel han volgut fer un catàleg exhaustiu de bolets o un tractat complet de micologia local, sinó que la publicació uneix el vessant artístic de Mas amb el contingut científic aportat per l'investigador del CENMA. Cada il·lustració s'acompanya d'una descripció, el llistat de noms populars amb què es coneixen i una breu referència a la seva comestibilitat i toxicitat.

stats