Cultura 29/04/2021

El setè Concurs de curtmetratges RECcrea rep 26 treballs

ARA Andorra
1 min
El cartell de la setena edició del RECcrea

Andorra la VellaEl Concurs de curtmetratges RECcrea, adreçat als alumnes de tercer i quart de segona ensenyança, ha recuperat les xifres de participació prèvies a l'esclat de la pandèmia de la Covid-19, després que la sisena edició quedés deserta. El Servei de Política Lingüística del ministeri de Cultura ha rebut 26 treballs, en què han pres part un centenar de joves, entre autors i col·laboradors.

Els autors del millor curtmetratge segons el jurat s'enduran un val de compra de 700 euros per a Pyrénées Andorra, els segons classificats es repartiran 500 euros, i els tercers seran premiats amb 300 euros. A més, tots els finalistes també rebran un diploma acreditatiu i un obsequi.

L'acte de lliurament de premis tindrà lloc el dimarts 1 de juny, a les set de la tarda, a l'Auditori Nacional, on es projectaran els tres millors originals. Aquests curts també es podran veure posteriorment a Andorra Televisió i es presentaran fora de concurs en el marc del Festival Ull Nu 2022.

La setena edició del RECcrea ha tingut dues fases formatives: al llarg del curs el guionista Albert Galindo ha fet sessions explicatives als centres escolars per orientar els alumnes en l'elaboració dels textos i l'Associació Ull Nu ha ofert assessorament en la creació dels curts, que segons les bases han de ser de ficció, de temàtica lliure, en llengua catalana i no poden durar més de vuit minuts.

El Concurs de curtmetratges RECcrea, organitzat pel Servei de Política Lingüística i l'Associació Ull Nu, compta amb el patrocini de Pyrénées Andorra i el suport dels centres educatius i de RTVA.

stats