El 15 de setembre, data límit per optar al premi Manuel Cerqueda

L'obra guanyadora serà publicada en paper el 2020

Totes aquelles obres que vulguin optar al premi de novel·la curta Manuel Cerqueda, emmarcat en 42a edició de la Nit literària andorrana, patrocinada per Andbank, podran fer-ho fins al pròxim 15 de setembre de 2019. Al premi Manuel Cerqueda, dotat amb un import de 6.800 euros, hi poden participar totes les obres escrites en català, amb un mínim de 100 fulls en format DIN A-4 i mecanografiats a doble espai per una cara. Els treballs han de ser originals i inèdits. L’obra guanyadora serà publicada l’any següent.

Si l’obra surt premiada, l’autor cedirà a l’entitat els drets corresponents a la primera edició. Andbank atorga aquest premi des de fa més de 25 anys i és la segona dotació més important de la Nit literària andorrana. L’entitat, amb aquest premi, ofereix el seu suport a la cultura i als escriptors que promouen la seva literatura en llengua catalana.

Durant aquests anys de certamen s’han publicat diverses obres d’autors reconeguts, com el darrer guanyador del 2018, Joaquim Brustenga, amb el llibre 'Deu minuts', i Marcel Fité, que va obtenir el premi en dues ocasions: 'Escacs de mort' el 2016 i el 2002 amb 'El carrer del petons'. D’altres autors han estat Antoni Morell, guanyador del premi de novel·la curta del 2004, amb l’obra 'El vell i els anyells' i l’escriptor urgellenc, Pep Albanell, amb el títol 'Zoofília'. Enguany, el lliurament de premis del Cercle de les Arts i les Lletres se celebrarà a la Massana el mes de novembre.