Cultura 19/07/2015

Sir Elton John conquereix Andorra

El músic anglès triomfa al pavelló del Poliesportiu d'Andorra la Vella amb un concert històric

Jordi Domingo / Ana
2 min

Andorra la VellaElton John ha actuat finalment aquest dissabte a Andorra. El músic anglès, qui no havia visitat mai en la seva llarga carrera el Principat ho va demanar expressament i aquest dissabte al vespre s'ha fet realitat la seva demanda.

El públic ha pagat entre 90 i 175 euros per una de les poques entrades que es van exhaurir aviat. Els afortunats assistents han pogut gaudir de temes com 'Tiny Dancer', 'Your Song', 'Saturday Night's Alright' o 'I'm Still Standing'. Aquests clàssics de la discografia del cantant, músic i compositor, que ja pertanyen a la història de la música moderna- sumats a l'espectacle de llum i posada en escena han animat a l'auditori que s'ho ha passat d'allò més bé.

Sobre l'escenari, a part de John i el seu inseparable Yamaha de gran cua, l'han acompanyat la seva banda de cinc components més. A l'auditori molta calor, per les hores del concert, però que no ha impedit que la gent ballés en 'Sad Songs' o fes els cors de 'Saturday Night's Alright', o el bis, després de signar autògrafs, 'Crocodile Rock'. Els visitants -anglesos, alemanys, francesos o espanyols- han gaudit entre els andorrans i residents de l'espectacle.

Elton John ha passat només unes poques hores a Andorra. Ha arribat aquest dissabte a les 14 hores en el seu jet privat des de Gijón, on va oferir un concert aquest divendres, a l'aeroport Andorra-la Seu, que aquest dissabte ha acollit, a més, els primers vols comercials. De l'aeroport s'ha traslladat mitjançant un helicòpter a l'Estadi Nacional, just a tocar del pavelló on ha passat les hores prèvies al concert.

Un cop a l'escenari, el 'sir' ha tret el seu millor repertori, del piano al micròfon i s'ha dirigit a la graderia en anglès, per agrair al públic andorrà la rebuda. El concert ha durat poc més d'una hora i tres quarts, però ha condensat èxits i qualitat musical amb una banda sobradament preparada per acompanyar a l'estrella londinenca. John ha venut més de 300 milions de discos en tota la seva carrera i és història viva de la música popular.

stats