Cultura 18/12/2019

Un estudi sobre la història de l'esquí andorrà i un sobre la mida del Govern obtenen les beques Pere Canturri i Manuel Mas 2019

L'import dels ajuts és de 4.000 per a cada projecte i els resultats es faran públics el setembre del 2020

Agència Ana
1 min
Un estudi per internacionalitzar la política andorrana. / A. S. (ANA)

Sant Julià de LòriaL'edicte que concedeix la beca Pere Canturri de recerca històrica i Manuel Mas d'estudis polítics, dotades pel Centre d'Estudis Històrics i Polítics de l'Institut d'Estudis Andorrans ha sortit publicat al BOPA aquest dimecres 18 de desembre. L'import de les beques és de 4.000 euros cadascuna, i els resultats es faran públics el setembre del 2020.

En aquesta tercera edició, la beca Pere Canturri ha estat atorgada al projecte de recerca 'Història viva d'un país: l'esquí i els esports de neu al Principat d'Andorra' del canillenc Daniel Areny. El treball vol traçar el recorregut de la pràctica de l'esquí a Andorra, des dels pioners a començament del segle XX fins a la situació actual, tant des del punt de vista esportiu com econòmic i social.

En el camp de la recerca institucional i política, la beca Manuel Mas ha estat concedida al projecte 'L'efecte de la democratització i el creixement econòmic en el government size andorrà', de Federico Acarregui. El 'government size' és un indicador econòmic molt rellevant en els estudis polítics, que aporta molta informació sobre el funcionament d'un estat, permet fer projeccions a futur i indica quines són les preferències reals d'un executiu en un moment concret del seu mandat.

stats