Cultura 19/10/2021

La subhasta benèfica del museu Thyssen comptarà amb 44 obres

La recaptació anirà destinada als països que més ho necessiten a través d'Unicef

L.G. (ANA)
2 min
El conservador general de la col·lecció Carmen Thyssen, i el director del Comitè d'Andorra per l'Unicef, Albert Mora, durant la roda de premsa per presentar la subhasta benèfica d'aquest dijous.

Escaldes-EngordanyLa subhasta benèfica del museu Carmen Thyssen, que se celebra aquest dijous a l'Andorra Park Hotel, comptarà amb un total de 44 obres. Ho han indicat aquest dimarts en roda de premsa el conservador general de la col·lecció Carmen Thyssen i el director de l'acció, Guillermo Cervera, i el director del Comitè d'Andorra per l'Unicef, Albert Mora, qui han manifestat que tots els diners que s'aconsegueixin aniran destinats a accions de l'ONG als països que més ho necessiten a través de la seva campanya Regala Futur. I han recordat que es tracta de la segona edició de la iniciativa al Principat, tot esmentant que a la primera hi va haver una gran participació i tan sols hi havia deu treballs.

Tal com ha puntualitzat Mora, ara com ara el nombre de persones inscrites se situa als volts de la setantena, tot i que l'objectiu del museu i l'entitat és arribar al centenar de persones. En aquest sentit, Cervera ha posat en relleu que el fet que l'entrada bàsica ja tingui un cost de seixanta euros, "aporta un punt solidari només per voler venir, encara que no tinguis la intenció d'adquirir cap de les obres disponibles. La participació pot ser molt més àmplia que la subhasta".

El conservador del museu ha exposat que la majoria dels artistes que participen en la subhasta són andorrans, exceptuant-ne un que prové de Barcelona i va demanar explícitament poder participar-hi. "Hi ha hagut més gent de fora que ens ha demanat poder donar les seves obres per aquesta iniciativa solidària", ha reconegut Cervera, qui ha afirmat que "hem creat una acció increïble". D'aquesta manera, entre les pintures i escultures que es posaran a subhasta, hi ha tres obres originals de l'artista Antonio de Felipe. "En tota la subhasta s'ha buscat una integració de les facetes culturals del país", ha dit.

En referència als diners que es recaptin aquest dijous al vespre, Mora ha detallat que aniran destinats a països com l'Afganistan, Haití i zones en conflicte on manquen subministraments i els infants tenen grans necessitats. Quant als objectes, ha apuntat que amb els ingressos s podran comprar "productes Covid, pastilles potabilitzadores i paquets escolars i esportius, entre altres". En aquesta línia, ha asseverat que tot el que sigui recaptat a través de subhasta serà enviat en un període de 72 hores a la seu d'Unicef a Copenhaguen per fer-ne la distribució adient.

D'altra banda, Cervera ha anunciat que és probable que "ben aviat" es comenci a incentivar una subhasta solidària d'aquestes característiques a Màlaga, Espanya, gràcies a la bona acollida i renom que està adquirint la iniciativa del museu Thyssen a Andorra. "Aquesta iniciativa es troba en un estadi molt preliminar, però hi ha hagut converses que podrien acabar consolidant la seva realització a Espanya", ha informat.

stats