Amb 'snow' de punta a punta d'Islàndia

'A land shaped by women', d'Anne-Flore Marxer, inaugura l'11a edició del Cicle de cinema de muntanya i de viatges

El film 'A land shaped by women', dirigit per la dues vegades campiona del món d'snowboard 'freeride', la suïssa Anne-Flore Marxer, ha inaugurat aquest dijous al vespre l'11a edició del Cicle de cinema de muntanya i de viatges que organitzen conjuntament els comuns d'Ordino i de la Massana. La pel·lícula narra el viatge iniciàtic de Marxer i de la també campiona del món, Aline Bock, per Islàndia, per practicar l'esport que més els agrada envoltades de paisatges espectaculars, amb aurores boreals incloses.

Concretament, recorren l'illa amb 'split board', una taula de surf de neu que es divideix per convertir-se en esquís per tal de poder fer les pujades. El projecte, d'alt valor visual, és també en una reflexió sobre la condició femenina i els seus problemes socials, a través del contacte amb les dones islandeses que les dues 'snowboarders' es van trobant.

La pròìa Marxer, present a la projecció del film, ha explicat que durant el viatge van conèixer dones "increïbles" i "inspiradores". "Va ser un regal conèixer-les", ha afegit. L'objectiu del documental, a banda de mostrar la cara més bella d'Islàndia, també és motivar a les dones a que facin viatges d'aquest estil o similars.

'A land shaped by women' s'ha projectat a un Auditori Nacional d'Ordino pràcticament ple. La pel·lícula ha estat guardonada amb el premi a la millor pel·lícula al Festival St. Anton a Àustria, entre d'altres reconeixements.

La propera projecció del Cicle de cinema de muntanya i de viatges serà el dimecres, 30 de gener al Teatre de les Fontetes de la Massana, amb el documental sobre el Sudan de la historiadora Irene Cordón Solà-Sagalés.