Cultura 04/09/2018

La 4a Temporada d'òpera d'Andorra presenta tres espectacles per a tota la família

Una altra de les novetats és la creació d'un abonament a un preu reduït

Ana
2 min
Josep Roig, conseller de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria, i Jonaina Salvadro, soprano, presentant la 4a Temporada d'òpera d'Andorra. / P. R.

Sant Julià de LòriaLa nova temporada d'òpera a Andorra anirà enfocada al públic familiar. En la quarta edició dels espectacles acollits per l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria, es podrà gaudir d''El barber de Sevilla', de 'Hänsel i Gretel' i 'La filla del regiment'. És el primer cop que Andorra Lírica presenta les tres òperes abans de començar el curs i la soprano Jonaina Salvador s'ha mostrat molt orgullosa perquè és la mostra de la consolidació de l'òpera al país.

Els dies 13 i 14 d'octubre serà el torn d''El Barber de Sevilla', una obra còmica dividida en dos actes. "En aquest cas, tindrem una coproducció amb l'associació italiana Villa Encanto, amb qui ja havíem col·laborat en un dels espectacles de la temporada passada", ha explicat Salvador. El repartiment és principalment italià, i comptarà amb la soprano andorrana en un dels papers principals. "Farem una adaptació de l'obra original i suprimirem majoritàriament les parts corals, perquè sempre el primer dels espectacles de la temporada els fem sense massa cor", ha afirmar una Salvador que també ha recordat que mantindran l'estructura de subtítols en italià i català.

La segona òpera anirà molt més encarada als més petits i arribarà al febrer. 'Hänsel i Gretel' serà l'oferta més transversal i, a més, es farà en català. "L'obra original és en alemany, però utilitzarem la traducció feta el 1901 per Joan Maragall perquè sigui molt més fàcil entendre-la i així els infants en podran gaudir", ha revelat Salvador. En aquest espectacle tindrà molt protagonisme el cor infantil engegat a principis d'estiu. "Aquesta temporada ha de ser la que consolidi el cor infantil que treballa des de finals de juny i que completarà el registre de veus al cor de l'òpera", ha assegurat el conseller de Cultura lauredià, Josep Roig. A més, també hi col·laboraran els membres del cor de l'institut espanyol d'Andorra.

'La filla del regiment' serà l'òpera que tancarà la temporada al maig i encara falten detalls per explicar-se. El que sí que ha revelat Salvador és que enguany hi ha la possibilitat de treure's l'abonament i gaudir de les tres òperes per un preu reduït. A més, la soprano andorrana ha assegurat que aquest any ha de servir per internacionalitzar el país i buscar un turisme cultural diferent. Per això ampliaran la col·laboració amb hotels, mantindran el programa radiofònic mensual per divulgar l'òpera al Principat i continuaran fent els tallers previs als espectacles amb els alumnes de l'escola de Meritxell.

stats