Cultura 28/11/2019

La Temporada 2020 de l’Auditori Nacional, en honor a la Cimera Iberoamericana

El preu de les entrades oscil·larà entre els 5 i els 20 euros i es manté el descompte del 15% amb el Carnet Jove

A.s.
2 min
D'esquerra a dreta: Oriol Vilella, Sílvia Riva, Montserrat Planelles i Jordi Botey durant la presentació. / A.S.

Ordino"Volem que la temporada 2020 quedi en honor a la Cimera Iberoamericana", ha explicat Sílvia Riva, ministra de Cultura i Esports, qui ha declarat que s'ha fet un gran esforç perquè la temporada musical tingui un fort component d'inputs i artistes iberoamericans per tal de "fusionar també la cultura amb la cimera". Es busca que hi hagi propostes diferents per arribar a com més públic millor, ha indicat Riva, qui ha remarcat l'eix transversal que és la cultura. El pressupost per aquesta temporada és de 164.314 euros, el que suposa un augment del 20% respecte a l'any anterior.

La temporada s'obrirà el 10 de gener amb la cantant lusitana Dulce Pontes, que celebra els seus 30 anys dalt d'un escenari amb els seus característics fados. Els concerts continuaran amb Pablo Milanés, el 28 de febrer; Ute Lemper, el 7 de març; El Kanka, el 4 d'abril; Lila Downs, el 13 de maig; Bebel Gilberto, el 23 de maig; i Kiko Veneno el 18 de juny. Tots els concerts començaran a les 21.30 hores.

El cicle de concerts també ha volgut esdevenir un aparador per músics del país, i per això també entraran dins el cartell els Madretomassa que actuaran el dia 1 de febrer i el cantautor Jordi Botey el dia 23 d'abril. Oriol Vilella, membre del grup Madretomassa, ha assegurat que realitzaran un concert molt emotiu perquè "convidarem als membres que han deixat la banda a pujar a l'escenari i tocar amb nosaltres". Per altra banda, Botey ha declarat que les temporades de l'Auditori Nacional donen l'oportunitat a artistes andorrans a formar part d'un gran cartell. "El dia de Sant Jordi faré un concert de música d'autor" amb cançons de Maria del Mar Bonet, Pau Riba o Lluís Llach, entre d'altres, ha explicat Botey. A més, cantarà el poema 'La mort no té clàxons' de l'escriptor andorrà Antoni Morell.

A banda, per tal d'arribar a tots els públics, també hi haurà una actuació pels infants, que enguany serà amb el grup El pot petit el dia 26 d'abril a les 12 hores. Riva ha declarat que espera que tingui la mateixa bona rebuda que va tenir el concert de Dàmaris Gelabert en la temporada anterior.

Pel que fa a les entrades, es manté el sistema de venda en línia i, a més, també es podran adquirir al punt d'informació de l'illa Carlemany. Els preus d'aquestes oscil·laran entre els 5 i els 20 euros i es podrà gaudir de reduccions extres, tal com ha explicat, Montserrat Planelles, directora de Promoció Cultural i Política Lingüística. A més, ha indicat que es manté el conveni amb el Carnet Jove, el qual ofereix un 15% de descompte, però es suprimeix l'abonament Tria, que no va tenir molt bona rebuda en la temporada anterior. Les entrades es posaran a la venda a partir del dijous 5 de desembre, i s’espera mantenir l’assistència de l’any anterior, que va rondar el 85%.

stats