Cultura 12/10/2018

La temporada d'òpera i ballet de Cinemes illa potencia el teatre en francès i les òperes en diferit

En total s'oferiran disset espectacles

Ana
2 min
Una imatge promocional de la temporada. / CINEMES ILLA

Andorra la VellaLa nova temporada d’òpera i ballet de Cinemes illa Carlemany dona el seu tret de sortida el pròxim dilluns 15 d’octubre amb diferents novetats. Enguany s’incorporen les obres de teatre en francès en directe amb tres peces de la Comédie Française que es projectaran al llarg d’aquesta quarta temporada d’òpera, ballet i teatre: ‘Lucrècia Borgia’, ‘La nit de Reis’ i ‘Électre/Oreste’. Cinemes illa ja va incorporar l’any passat una obra de teatre musical en la seva programació, però aquesta temporada ha decidit ampliar l’oferta.

L’òpera en diferit se suma també, com a novetat, a les òperes i ballets que es faran en directe des dels millors teatres del món, com The Royal Opera House o el Gran Teatre del Liceu. Seran tres òperes protagonitzades per tres de les llegendes d’aquesta disciplina musical: Luciano Pavarotti, Josep Carreras i Plácido Domingo. Precisament, una altra de les figures d’òpera de primer ordre presents en aquesta quarta temporada serà Andrea Bocelli amb la projecció de ‘Intimissimi on ice’, una òpera concert en diferit que es projectarà al gener. Aquesta representació completarà el llistat d’òperes que es podran veure des de l’octubre i fins al juny, com ‘Les Valquíries’, ‘La Traviata’ o ‘Faust’. Entre els ballets, destaquen ‘Mayerling’, que inaugura la temporada aquest dilluns, ‘El Trencanous’, ‘La Baiadera’ o ‘Romeu i Julieta’.

En total, seran tretze representacions en directe, entre òperes i ballets, a les que se sumaran les quatre òperes en diferit i les tres obres de teatre francès. Amb aquesta iniciativa, Cinemes illa pretén un any més que els aficionats del gènere en puguin gaudir i donar a conèixer a nous públics les millors representacions de la temporada.

Sortida al Gran Teatre del Liceu de Barcelona

Cinemes illa va engegar l’any passat una col·laboració amb el Gran Teatre del Liceu, gràcies a la qual enguany organitza una sortida des d’Andorra per presenciar en directe al mateix Liceu l’òpera ‘Madama Butterfly’. La sortida, de dia complet, serà el diumenge 20 de gener del 2019 i en el preu s’inclourà el viatge en autobús d’anada i tornada a Barcelona i les entrades de platea al Gran Teatre del Liceu per

presenciar en directe l’òpera. El preu real del viatge és de 224 euros, però Cinemes illa Carlemany l’ofereix a un preu especial de 120 euros.

La col·laboració entre el teatre català i Cinemes illa es tornarà a materialitzar també amb una nova visita del responsable de Desenvolupament de Territori del Liceu, Pol Avinyó, a les sales d’illa Carlemany. Tal com vam fer l’any passat amb ‘L’Elisir d’Amore’, Avinyó farà una xerrada i presentarà una nova òpera als cinemes.

Els abonaments es mantenen

Cinemes illa Carlemany posa a disposició del públic diferents tipus d’abonaments, que mantenen els preus de l’any passat: abonament de temporada, a un preu de 190,40 euros; abonament de 10 espectacles per 128 euros; i abonament de 5 espectacles, que té un cost de 72 euros. Els abonaments no inclouen les obres de teatre. L’entrada general d’una representació costarà 16 euros. Les entrades estan disponibles a www.cinemasilla.com/Operas i a les taquilles dels cinemes. Les persones amb Carnet Jove i els posseïdors de la Carta Magna (majors de 65 anys) tindran un 10% de descompte en el preu de l’entrada general.

stats