Cultura 18/03/2018

The Guardian recomana visitar l'exposició del Thyssen

El diari britànic inclou 'Allées et venues' entre les mostres d'art per veure en una escapada europea durant el 2018

Ara Andorra
2 min
Captura de pantalla de la recomanació de The Guardian. / THE GUARDIAN

Andorra la Vella'Allées et venues. Gauguin i quatre segles de camins en l'art' és una de les exposicions que paga la pena visitar durant el 2018. Ho diu el diari britànic The Guardian, que ha inclòs l'actual mostra del Museu Carmen Thyssen Andorra entre les 20 exhibicions que recomanen veure en una escapada per Europa.

En la llista, elaborada per Rachel Dixon, s'explica que "el Museu Carmen Thyssen va obrir l'any passat a Escaldes-Engordany, per mostrar obres de la destacada col·lecció privada de Carmen Thyssen-Bornemisza (també hi ha un museu Carmen Thyssen a Màlaga i el Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid). Aquest any, l'exposició 'Allées et venues' de la galeria se centra en Gauguin i en altres artistes –incloent Emil Nolde, Alfred Sisley i Camille Pissarro–, que utilitzen els camins com a motiu del seu art".

La resta d'exposicions destacades pel diari són: 'High Society', al Rijksmuseum (Amsterdam); la que el museu Kiasma (Hèlsinki), dedicarà a Grayson Perry; 'Picasso 1932', a la Tate Modern (Londres); 'Delacroix (1798-1863)', al Louvre (París); la programada per a l'estiu 'Rembrandt. Britain's Discovery of the Master', al Museu Nacional d'Escòcia (Edimburg); a finals d'any, Giacometti arribarà al Guggenheim de Bilbao; l'Alte Nationalgalerie (Berlín) prepara una mostra sobre 'Wanderlust'; a l'octubre Bruegel ocuparà el Kunst Historisches (Viena); també a l'octubre, 'The New Berlin, 1912-1932' es muntarà al Museu Reial de les Belles Arts de Brussel·les; el Museu d'Art Modern Louisiana, d'Humlebæk (Dinamarca), presentarà Gabriele Münter; 'Dada is Dada', al Bildmuseet (Umeå, Suècia); 'Andy Warhol – After Munch', al Museu Much (Oslo); 'Idea of North', a Baltic (Gateshead); Frida Kahlo, al Museu Nacional d'Hongria (Budapest); 'Miró, un esperit salvatge', a la Fundació Miró de Palma de Mallorca; 'Freud Project', al Museu d'Art Modern d'Irlanda (Dublín); 'Rosso, Klee, Sonnier and more', al Hilti Art Foundation (Vaduz, Liechtenstein); Martha Stettler al Kunstmuseum (Berna) i, finalment, 'By the Sea', al Gemeente Museum (L'Haia).

La guia Lonely Planet també ha recomanat el Museu Carmen Thyssen Andorra com un dels deu equipaments culturals a visitar durant aquest any.

stats