Cultura 05/03/2017

‘La Traviata’ satisfà el Claror, ple fins la bandera

Alguns no recordaven una ovació “tan llarga” com rebuda pels intèrprets al final de l’òpera

F.a.
2 min
'La Traviata'

Sant Julià de LòriaCinc minuts llargs ha durat l’ovació final dels assistents que han omplert aquest dissabte l’Auditori Claror de Sant Julià per veure l’òpera ‘La Traviata’. Pràcticament sense cadires buides, l’estrena de la representació, organitzada per Andorra Lírica i protagonitzada per la soprano Jonaina Salvador, ha satisfet un públic que ha demostrat que l’òpera té un lloc al Principat. “Feia dies que no recordava un aplaudiment tan llarg com el que hem tingut avui, això vol dir que la gent s’ho ha passat molt bé, que l’òpera agrada molt i que s’ha de continuar apostant per aquest gènere”, ha valorat, després de la representació, el conseller de cultura de Sant Julià, Josep Roig, per a qui “el futur del projecte passaria per consolidar-lo a nivell nacional i perquè es pogués consolidar una programació estable d’òpera per a tot l’any”.

Un cop més, Andorra Lírica ha combinat els cantants professionals i les associacions culturals el Cor de Cambra de les Valls d’Andorra, el Cor Jove dels Petits Cantors i l’Esbart de Sant Julià, i la fórmula ha resultat, amb més de mig centenar de persones que s’han ajuntat en algun moment de la representació damunt l’escenari. En total han estat dues hores i mitja d’òpera, amb un paper protagonista per als intèrprets professionals, i l’aparició de les entitats en el darrer acte, acompanyats en tot moment per les notes del piano de Nikola Takov.

Si la “consolidació” del projecte d’Andorra Lírica, que passa per programar anualment de manera estable i d’estendre les representacions més enllà de Sant Julià, requereix, com demanen des del Comú, d’un suport institucional del més alt nivell, durant l’estrena de dissabte s’ha pogut veure, a la bancada on seuen les autoritats, tres ex-caps de Govern: Albert Pintat, Marc Forné i Jaume Bartumeu. Aquest diumenge, que hi ha la segona representació, és previst que hi assisteixin alguns dels membres de l’actual Executiu.

stats