Cultura 02/05/2019

Tretze restaurants a la Ruta de la tapa

"És un esdeveniment molt consolidat a Sant Julià", ha dit Teruel

Marc R. Fort
2 min
Jesús Julián, responsable d'Estrella Damn i Mertixell Teruel, consellera de Turisme, en la roda de premsa celebrada aquest dijous en relació a la Ruta de la tapa. / M. R. F. (ANA)

Sant Julià de LòriaDel 9 al 12 de maig se celebrarà la 11a Ruta de la tapa, organitzada pel comú de Sant Julià de Lòria i que coincideix, enguany, amb la Fira del vehicle d'ocasió. Mertixell Teruel, consellera de Turisme de Sant Julià, ha descrit l'esdeveniment com "un acte molt consolidat a la parròquia". En aquesta edició hi participen un total de tretze restaurants, i cada un d'ells elaborarà una tapa especialitzada que es vendrà a un preu de 3 euros amb cervesa inclosa. En el cas que hi assisteixi algun menor hi haurà opció a una beguda alternativa sense alcohol. El premi més important d'aquest any serà un cap de setmana per a dues persones a un hotel de 3 estrelles de fora del Principat, cedit en aquest cas per 'Viatges Sant Julià'. Els premis per als restauradors seran un total de quatre, els quals estan valorats entre 300 i 900 euros.

De la mateixa manera que l'any passat, el dijous hi haurà màgia de prop. Els mags seran Fèlix Brunet, Honest i en Gerry. "La màgia va agradar molt en l'edició passada, i és per això que enguany ho repetirem", ha assenyalat Teruel. Una de les novetats d'aquest any serà la implementació d'un espai 'lounge' destinat a l'elaboració de còctels, on la gent podrà gaudir de música i begudes. El divendres, el grup Vibrand tocarà en directe a l'aparcament Reig Patrimonia. El dissabte, a càrrec de Pep Poblet, hi haurà una 'sax session'. Per aquells que hi vagin en família, el dissabte i diumenge a la plaça de Germandat hi haurà jocs d'arreu del món i un espai amb motocicletes elèctriques.

El diumenge, a les 18 hores, l'Auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià acollirà l'òpera 'La fille du regiment' de Gaetano Donizzeti. Aquells que presentin la seva entrada als bars o restaurants obtindran una tapa i una Estrella Damn de forma totalment gratuïta. La venda de localitats es pot realitzar a través del web del Comú de Sant Julià. Jesús Julián, responsable d'Estrella Damn, principal col·laborador de l'esdeveniment, ha recalcat que "estem molt contents de formar part de la Ruta de la tapa, un esdeveniment que any rere any sempre compleix el que es proposa". Pel que fa a l'assistència, Teruel espera igualar el nombre de l'edició passada, que va ser de 8.000 butlletes venudes. "Un dels principals objectius d'aquesta activitat és donar vida a la parròquia de Sant Julià", ha conclòs Teruel.

stats