Cultura 29/11/2015

La pel·lícula 'Turbo Kid' guanya la II edició del Festival 30 Dies de Cinema Fantàstic d'Andorra

El Festival ha projectat 34 curtmetratges i 5 llargmetratges d’arreu del món seleccionats d’un total de 541 obres rebudes

Ara Andorra
2 min
Finalitza la II edició del Festival / Festival 30 Dies de Cinema Fantàstic

Andorra la VellaLa pel·lícula canadenca ‘Turbo Kid’ ha estat la guanyadora de la segona edició del Festival 30 Dies de Cinema Fantàstic. Turbo Kid, dirigida per François Simard, Anouk Whissell i Yoann-Karl Whissell s’ha endut els premis a Millor Llargmetratge, Millor Direcció, Millor Actriu, Millor Banda Sonora i Millors Efectes Especials. El llargmetratge, un homenatge a les pel·lícules fantàstiques dels anys 80, segueix les aventures d’un noi en un món devastat on trobar aigua és essencial per poder sobreviure.

En la sessió de cloenda duta a terme a la Sala d’Actes del Comú d’Escaldes-Engordany com la resta del festival,es va comptar amb la presència del director i guionista Pau Escribano i de l’actriu Ann Perelló que van recollir el Premi Especial del Jurat i el Premi del Públic pel seu curtmetratge ‘L’encenedor quàntic’.

Pau Escribano, director i guionista dels programes ‘Crackòvia’ i ‘Polònia’ de TV3 va presentar el seu segon curtmetratge, va respondre preguntes als assistents i va recollir els premis tot explicant que la idea original per aquest curtmetratge se li va acudir fa tot just un any mentre esquiava a Andorra. El curtmetratge premiat és una comèdia de ciència ficció protagonitzada per David Verdaguer i Ann Perelló.

En la categoria de curtmetratges va obtenir el guardó a la millor obra ‘Horseface / Cara de caballo’ del català Marc Martínez Jordán. Aquest any també s’han atorgat premis a dues categories noves com la de curtmetratge gravat amb mòbil, que va recaure en l’obra ‘Daddy choo choo’ del britànic John Evans, i millor curtmetratge d’animació que va obtenir l’iraní Mohammad Zare pel curt ‘Junk Girl’ que adapta un poema d’en Tim Burton.

El jurat d’aquesta segona edició ha estat format per Dimas Rodríguez, guionista del programa Cinema 3 de Televisió de Catalunya i director de cinema, Èric Palaudàries muntador i realitzador de videoclips i Simón Fariza, director de cinema.

El Festival 30 Dies ha tingut en aquesta segona edició 150 espectadors durant les quatre jornades del festival i ha comptat amb la col·laboració de l’escola Líquid Dansa que va oferir una actuació a la jornada de cloenda abans de la projecció de la pel·lícula ‘Tales of Halloween’. El Festival ha projectat 34 curtmetratges i 5 llargmetratges d’arreu del món seleccionats d’un total de 541 obres rebude.

stats