Cultura 07/11/2017

Els usuaris de L’espai parlen amb Dallerès sobre ‘Frontera endins’

L'any que ve es publicarà la versió en anglès de la novel·la

Ana
1 min
Els usuaris de L’espai parlen amb Dallerès sobre ‘Frontera endins’

Andorra la VellaL’escriptor Josep Enric Dallerès ha conversat aquest dimarts a la tarda amb una trentena d’usuaris de L'espai, de la Fundació Crèdit Andorrà, sobre la seva novel·la ‘Frontera endins’, que enguany compleix una dècada des de la seva publicació. L’obra original es va escriure en català, el 2009 es va traduir al francès i l’any passat va aparèixer en castellà. El primer trimestre de l’any que ve Anem Editors la publicarà en anglès, gràcies a una de les traductores de Mercè Rodoreda.

‘Frontera endins’ és una crònica novel·lada que repassa el segle XX i, a través d’un personatge i una família, recorre la història d’Andorra, sobretot la seva evolució i el seu context, amb un teló de fons que travessa tota l’obra: el fenomen de la migració, ja que durant anys Andorra va ser terra d’emigrants que es buscaven la vida a l’exterior i després va esdevenir terra que rep immigrants.

Les activitats que organitza L'espai sempre tenen molt bona acollida. Enguany se centren en la història i la cultura andorrana, com recorda Joan Casas, de la Fundació Crèdit Andorrà.

La pròxima activitat d’Anem Editors és la reedició, aquest Nadal, del conte ‘Ulls d’aigua’, que Dallerès va escriure fa 30 anys. La nova edició és il·lustrada.

stats