Els vehicles clàssics sonen a jazz i a swing

Guillem Tudó porta a l'Auditori Nacional la proposta Solo Saxo, en el marc del FIVA World Rally 2019

Els grans clàssics del jazz i del swing i vehicles clàssics. Aquests són els dos elements que s'han donat cita en la vetllada musical que el saxofonista Guillem Tudó ha ofert aquest dimecres a la nit a l'Auditori Nacional d'Ordino, en el marc del cicle ONCA Bàsic i de la primera trobada de vehicles antics del FIVA World Rally 2019, organitzada per l'Associació Andorrana de Vehicles Antics.

Peces de Frank Sinatra, Irving Berlin o Louis Armstrong han servit per omplir l'auditori dels sons dels anys 50 i 60, ja que tal com ha destacat Tudó, que ha ofert una actuació de saxo i veu, "quadrava molt bé" aquesta música amb el context de la trobada de vehicles antics. Era la primera vegada que Tudó, amb la proposta Solo Saxo, actuava tot sol dalt de l'escenari de l'Auditori Nacional i ha reconegut que per a ell era tot un repte. Bé, no ha estat sol del tot, ja que ha estat acompanyat a l'escenari de tres motos clàssiques i projeccions audiovisuals de vehicles antics.

Tudó ha aplaudit el fet que un any més es torni a repetir el cicle ONCA Bàsic, que porta la música a diferents indrets del patrimoni cultural del país, amb la qual cosa, ha afegit, "es permet a la gent descobrir llocs que moltes vegades estan tancats" i al mateix temps es "promociona als músics del país". Més enllà d'aquesta actuació, per a ell es presenta un estiu carregat d'actuacions, un fet que valora positivament, ja que destaca que això demostra que "la feina que fas dona els seus fruits".