Cultura 16/05/2022

Vestits indis i ucraïnesos, per celebrar la Setmana de la diversitat cultural d'Andorra la Vella

Canturri manifesta que són cultures "que ja formen part de la gent que viu a Andorra"

ANA
1 min
Vestits índis i ucraïnesos exposats a La Llacuna.

Andorra la VellaEl vestíbul del Centre Cultural La Llacuna d'Andorra la Vella acull, coincidint amb la celebració de la Setmana de la diversitat cultural, una mostra de vestits tradicionals indis i ucraïnesos. Són dues cultures diferents i allunyades que "ja formen part de la gent que viu a Andorra la Vella", ha destacat el conseller de Cultura del Comú, Miquel Canturri.

Els vestits han estat aportats per les associacions, que "són molt actives", ha assenyalat i agraït Canturri, i que estaran exposats tota la setmana a La Llacuna perquè tothom que ho vulgui els pugui contemplar.

En el marc de la Setmana de la diversitat cultural, dimecres s'inaugurarà una altra exposició, en aquest cas a la plaça del Poble, amb paraules i dites pròpies de diferents cultures presents a la parròquia. També, pel dimecres, la Societat Andorrana de Ciències ha organitzat una conferència sobre la immigració a Andorra al llarg dels anys.

En la inauguració de la mostra de vestits, representants de les associacions índies i ucraïneses han explicat que es tracta de vestits que es porten en cerimònies i altres actes, i en el cas d'Ucraïna són símbol de sort. Un grup de refugiats ucraïnians han amenitzat l'acte interpretant dues cançons tradicionals de la seva cultura.

stats