Cultura 20/01/2019

Violoncel i guitarra, una combinació poc habitual

Carolina Bartumeu i Silvia Nogales han actuat a l'església parroquial d'Ordino

T. Navarro / M. Pérez
1 min
Un moment del concert de la violoncel·lista andorrana Carolina Bartumeu i la guitarrista espanyola Silvia Nogales celebrat aquest diumenge. / M. P. (ANA)

ORDINOL'església parroquial d'Ordino ha estat l'escenari escollit per a 'Dissemblances', el concert de la violoncel·lista andorrana Carolina Bartumeu i la guitarrista espanyola Silvia Nogales en el que hi han assistit fins a una quarantena de persones. El duo ha proposat al públic un viatge per diferents estils musicals, des de tangos, com el 'Libertango' d'Astor Piazzolla, fins a peces inspirades en la literatura universal, com 'Don Quijote i Dulcinea' del compositor Érik Marchelie.

"Tenia ganes de tocar amb una violoncel·lista i ella tenia ganes d'experimentar", explica Silvia Nogales. Les dues músiques es van conèixer fa dos anys en un festival a Astúries fa dos anys i l'estiu passat ja van compartir escenari a Andorra. Ara, repeteixen amb una combinació que no és habitual i on la diferencia de timbre d'ambdós instruments fa que la formació assoleixi sonoritats suggeridores en una dimensió innovadora. Per algunes de les composicions han hagut de fer arranjaments per adaptar-les als dos instruments, donat que no hi ha un gran ventall de peces compostes per a guitarra i violoncel.

Carolina Bartumeu va debutar amb la Jove Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra (JONCA) i en la seva trajectòria professional ha actuat com a solista amb la Utrecht String Orchestra i ha realitzat recitals amb diversos grups de música de cambra a Andorra, França, Espanya, Portugal, Suïssa, Anglaterra i Holanda. Per la seva part, Silvia Nogales ha participat en diferents festivals de música espanyols i el 2017 va ser seleccionada pel ministeri de Cultura d'Espanya per al projecte MusaE per a joves concertistes. El recital ha estat el primer concert a càrrec de joves artistes emergents en el marc de l'Ordino Clàssic.

stats