Cultura 07/06/2024

Es viralitza el clip del resident 'Agustin51' arran confirmar-se l'obligació d'un nivell mínim per renovar la residència

La polèmica de l'streamer Agustín51 contra la necessitat d'un títol de la llengua oficial torna a estar en debat després de l'entrada en vigor de la llei

ARA Andorra
1 min
Imatge del youtuber que ha fet la denúncia, Agustin51.

Andorra la Vella"Vine a Andorra con 17 años porque es un lugar libre donde cada uno va a su rollo, no entiendo que yo siendo andaluz tenga que aprender catalán para seguir viviendo aquí después de cinco años, pero ¿Qué es esto, una puta dictadura o qué?".

Així s'espressava a finals del 2023 el youtuber resident Agustin51 per la possibilitat que una llei obligués a tenir una titulació de català per renovar el permís de residència.

El vídeo ha tornat a la palestra després de més de mig any, amb debat a les xarxes socials, després que finalment l'obligació d'aprendre el català per renovar el permís de residència ja sigui una realitat. Els atacs i la defensa del youtuber s'han reprès tenint en compte que a partir del 2026 (assalariats) i 2029 (tothom) la renovació dels permisos de residència estarà vinculada a tenir un títol bàsic de català.

stats