Cultura 28/02/2016

'Wolves' d’Álvaro Rodríguez Areny s'emporta el premi del públic del Festival Ull-Nu 2016

Una de les novetats d'enguany ha estat l'entrega del premi Arxiu Nacional d'Andorra, amb el qual es pretén preservar la memòria mitjançant imatges d'arxiu

Ana/ B.n.
2 min
Els guanyadors de la 4a edició del Festival Ull-Nu

Andorra la VellaUn cop finalitzades les projeccions dels 30 curtmetratges participants, la 4a edició del Festival Ull-Nu va lliurar, aquest dissabte a la nit, els premis -800 euros en metàl·lic i un guardó acreditatiu- als diferents guanyadors del certament d’enguany, que finalment, tal com indicaven les previsions, ha aconseguit superar la xifra dels 900 espectadors. El curtmetratge de ficció 'Wolves' d’Álvaro Rodríguez Areny s’ha emportat el premi del públic de l’edició d’enguany. Aquest guardó, resultant de les votacions dels espectadors després de les projeccions, acredita l’obra de Rodríguez com la que més ha agradat entre tot el públic assistent.

Pel que fa a la resta de premis, el premi Consell General al Millor documental ha acabat en mans de Sara Alba Zelich, Alba Gómez i Alba Cid pel curtmetratge 'Padres Hooligans'.

El premi UNESCO a la Millor ficció ha estat per a Patricia Font gràcies al curt 'Café para llevar'.

Quant al premi Carnet Jove al Millor videoart, ha recalat en mans de Pol Escalé pel seu treball 'Not Himself Only'.

Pel que fa al premi FNJA a la Millor animació, 'Una aventura de miedo' de Cristina Vilches ha estat el curtmetratge vencedor.

Finalment, el premi Govern d’Andorra al Millor videoclip ha anat a parar en mans de Joseba Elorza amb 'Air Review'.

A banda dels cinc premis lliurats per al millor curt documental, ficció, videoart, animació i videoclip, i el premi del públic, enguany, una de les novetats ha estat l’entrega del premi Arxiu Nacional d’Andorra a l'Obra amb voluntat de preservar la memòria mitjançant imatges d’arxiu. En aquest cas, el premi ha acabat en mans d’Ana Morás, creadora del curtmetratge 'Huellas de Ausencia'. Gràcies a aquest guardó, i tal com va avançar aquest dissabte en declaracions a l’ANA el responsable de comunicació del Festival Ull-Nu, Jonatan Fernández, la guanyadora podrà presentar el seu curtmetratge, sota aquesta categoria, en altres festivals de renom.

Quant als accèssits, han acabat en mans de Sergi Pujolar amb el curt de documental 'Gloria', David Victori amb el curt de ficció 'Zero', Miguel Andrés amb el curt de videoart, 'Cum Dederit', Néstor Fernández amb el curt d'animació 'Megadudas', i Alan Masferrer amb el videoclip 'Full Circle'. En el Festival Ull-Nu 2016 hi han participat joves creadors, de menys de 35 anys, vinguts des de diferents indrets dels Pirineus com Catalunya, País Basc Aragó, Navarra, Migdia-Pirineus, Aquitània i Andorra.

stats