Cultura 24/07/2019

Un programa de qualitat per a celebrar vint anys del festival internacional Orgue&nd

L'aposta musical rebrà organistes de renom com Ludger Lohmann

Ara Andorra
2 min
Ignacio Ribas, director artístic del festival i el mossèn Ramon Sàrries, arxipreste de les Valls a la presentació del programa del Festival Internacional d'Orgue&nd aquest dimecres / ARA ANDORRA

Andorra la VellaEl festival internacional Orgue&nd arriba al seu vintè aniversari com a una proposta més que consolidada al Principat. El director artístic del festival, Ignacio Ribas, ha destacat que "és una data festiva per a nosaltres perquè consolidem, ancorem aquí al Principat, un programa musical que està molt ben acceptat pel públic en general" en la presentació de la programació d'aquest dimecres.

'Poètiques' és el títol que rep el festival d'enguany amb un total de sis concerts amb la participació d'organistes de renom internacional com Ludger Lohmann que es concentraran a les esglésies de la Massana, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. Un programa que busca la diversitat sonora i els diferents estils poètics entorn amb l'instrument junt amb altres com el saxòfon.

La 'masterclass' és novament la cirereta del certamen musical. Lohmann i Ribas seran els encarregats de liderar la formació que tindrà lloc del 21 al 24 d'agost. Unes classes en les quals hi participaran vuit alumnes internacionals procedents de diferents països dels quals, posteriorment, es podran gaudir dels seus concerts a les vetllades musicals.

A més dels concerts, també s'han organitzat portes obertes amb petits concerts. Els dijous d'agost es podran gaudir de visites guiades pel Centre Històric d'Andorra la Vella a càrrec de l'Oficina de Turisme, que finalitzaran a l'església de Sant Esteve amb un concert.

Andorra disposa de tres orgues a les parròquies d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana. El mossèn Ramón Sàrries, arxipreste de les Valls, ha defensat el paper de l'Associació Amics de l'Orgue en promoure i difondre l'ús dels orgues i el que aquest instrument representa gràcies a l'organització de festivals d'aquest calibre. "L'orgue és un patrimoni i un bé cultural pel país. No només en les celebracions litúrgiques a l'església, sinó també de cara a difondre la cultura i el país", ha afirmat Sàrries.

El festival començarà el 10 d'agost amb el primer concert a la Massana i clourà el 24 d'agost amb l'última vetllada musical.

stats