Economia 04/02/2023

El 61% dels usuaris que es connecten a Andorra Wifi són d'origen espanyol

El 91% dels usuaris són estrangers

ANA
2 min
Una antena de wifi públic.

Andorra la VellaAndorra Telecom va implantar el 2014 el servei d'Andorra Wifi, una eina que té com a objectiu facilitar l'accés a internet dels ciutadans, i especialment dels turistes, durant la seva estada en els punts més cèntrics de tot el territori andorrà. Segons les dades facilitades per la companyia, actualment el 91% dels usuaris d'Andorra Wifi són estrangers, entre els quals predomina l'usuari espanyol amb un 61% de les connexions. En segona posició, i a molta distància, les persones que més s'hi connecten són les procedents d'altres nacionalitats (13%), seguides de les d'Andorra (9%), França (7%), Rússia (4%), el Regne Unit (3%), Portugal (2%) i la Xina (1%).

Malgrat que des d'Andorra Telecom aquesta és l'única dada que es té actualitzada, cal destacar que, pel que fa a la utilització del servei, des del gener del 2017 fins a l'abril del 2021 la xarxa d'Andorra Wifi va rebre la connexió de fins a 840.000 usuaris, el que representa superar els 1.150.000 dispositius. De les darreres dades actualitzades es desprèn que durant el 2019 es van connectar uns 225.00 usuaris, mentre que la xifra va caure fins als 155.133 usuaris el 2020, un any plenament marcat per la pandèmia de la Covid-19.

La cobertura d'Andorra Wifi es va implementar inicialment a les avingudes Meritxell i Carlemany. A hores d'ara, el servei ja disposa de gairebé una quarantena de punts de connexió, entre els quals destaquen l'onzena que hi ha instal·lats a Andorra la Vella, i també els que es troben en punts cèntrics d'altres parròquies com Canillo, Encamp, Escaldes-Engordany, la Massana i Sant Julià de Lòria.

A més a més, cal tenir en compte que a banda dels punts d'accés esmentats, Andorra Telecom també amplia la xarxa per a esdeveniments especials de caràcter esportiu o culturals de gran rellevància, fet que permet una connexió ràpida a totes les persones que visiten el país durant un determinat període. L'accés a internet és gratuït i es fa a través d'un portal en el qual l'usuari s'identifica i accedeix a la xarxa de manera ràpida i àgil.

stats