Andorra demanarà ingressar a l'FMI en les pròximes setmanes

El Govern argumenta que l'entrada a l'organisme "pot oferir una major estabilitat i credibilitat al sistema financer"

En les pròximes setmanes el Govern té previst formalitzar la seva sol·licitud d’ingrés al Fons Monetari Internacional (FMI). Així li ho ha manifestat el ministre de Finances, Jordi Cinca, al secretari responsable de nous ingressos de l’organisme, Tom R. Rumbough, aprofitant la seva estada als Estats Units per reunir-se amb diferents representants de les autoritats nord-americanes. D’aquesta manera, la setmana vinent es preveu que pugui completar-se la documentació necessària per fer la petició formal i que es pugui entrar la sol·licitud en uns quinze dies.

Segons ha manifestat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que aquest dimecres ha exercit de portaveu de l’executiu, aquest ingrés es podria produir en un any, ja que aquest és el temps que solen allargar-se aquestes tramitacions d’entrada. De fet, durant la trobada Cinca i Rumbough han pogut concretar aspectes relacionats amb el contingut de l’expedient de sol·licitud d’ingrés. A banda d’aquesta qüestió, el ministre de Finances ha palesat als responsables de l’FMI les reformes econòmiques i financeres que Andorra ha completat en els darrers anys. 

Sobre l’ingrés en aquest organisme, Espot ha remarcat que “l’aproximació d’Andorra al Fons Monetari Internacional pot oferir una major estabilitat i credibilitat al sistema financer”. Així, ha recordat que actualment l’integren 189 països, alguns dels quals similars a Andorra, com pot ser San Marino, i que aquest organisme financer internacional treballa en la cooperació monetària, en l’estabilitat financera internacional i exerceix la vigilància econòmica internacional. 

A l’últim, Espot ha subratllat que és “important que es pugui fer efectiva aquesta incorporació perquè és la culminació de tota la tasca d’homologació i dels esforços que s’han fet en matèria de cooperació i transparència” i que pot ser molt útil per al país per generar estadístiques o per complir amb les demandes que fan les agències de ràting, que sempre manifesten que Andorra hauria de formar part de l'FMI.

  • Etiquetes