El pas per creuar la CG1 a l’altura de l’Estadi Comunal serà elevat o soterrat

Així ho decideixen els ciutadans que han participat en el procés de votació del pressupost participatiu

El procediment del pressupost participatiu ha arribat a la seva fase final, almenys pel que fa a la participació dels ciutadans. Aquest dimarts a la tarda, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha donat a conèixer els resultats de les votacions que s’han realitzat des del 16 de maig i fins el 9 de juny. Durant aquest termini, un total de 1.082 persones han expressat la seva decisió, ja sigui a través d’Internet o utilitzant l’urna habilitada a la planta baixa de l’edifici administratiu del Govern.

Els ciutadans podien escollir un total de tres projectes, d’entre les 28 propostes finals, i per aquest motiu s’han recollit un total de 2.319 vots. La proposició més votada ha estat la de realitzar un pas elevat o soterrat per creuar la CG1 a la zona de l’Estadi Comunal, amb un total de 432 vots. En segona posició ha quedat la possible construcció d’un monument al coll de Jou, amb 421 vots, i en tercera posició, completant el podi, la proposta que demanava tres remodelacions: la instal·lació de semàfors per invidents, la de carretells informatius de ‘creuar en verd’ per als nens i la possible instal·lació de pintura antilliscant als passos de vianants, amb un suport de 185 vots.

En relació a la proposa guanyadora, Torres ha destacat que el país “guanya en seguretat dels vianants i també en la millora circulatòria”. El ministre ha volgut emfatitzar que el procés participatiu serveix per “accelerar aquells projectes que preocupen més a la gent”. Jordi Torres ha qualificat “d’èxit” la participació tenint en compte que és la primera edició i ha indicat que se senten “molts satisfets” sobre com ha transcorregut tot el procediment.

Un cop finalitzat la fase de participació ciutadana, el proper pas és demanar tres pressupostos a enginyeries andorranes perquè presentin la millor idea, tenint en compte que la proposta guanyadora possibilita la construcció del pas de manera soterrada o elevada. La idea de l’executiu és licitar les obres abans d’acabar l’any. Malgrat la falta de pressupost, Torres ja ha avançat que segurament es destinarà la totalitat dels 200.000 euros pressupostats i, en cas que quedin alguns estalvis, es dipositaran pel pressupost participatiu de l’any vinent. A més, el ministre també ha avançat que els següents projectes participatius disposaran, “com a mínim”, de la mateixa quantitat econòmica que enguany.