Cadena destaca la voluntat de l'empresariat d'estrènyer llaços comercials amb Iberoamèrica

El president de la CEA fa aquestes manifestacions en l'acte per assumir la secretaria pro-tempore del Consell d’Empresaris Iberoamericans (CEIB)

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha rebut aquest dilluns el traspàs de la secretaria pro-tempore del Consell d’Empresaris Iberoamericans (CEIB) amb l’objectiu d’organitzar, el novembre de l’any que ve, la 13a Trobada Empresarial Iberoamericana, coincidint amb la Cimera iberoamericana de caps d’Estat i de govern. L’acte de traspàs ha tingut lloc a Ginebra, coincidint amb la celebració del centenari de l’Organització Internacional del Treball (OIT) i la 30a edició de la reunió de presidents d’organitzacions empresarials iberoamericanes.

En el seu discurs d’acceptació de la secretaria pro-tempore, el president de la CEA, i des d'aquest dilluns president pro-tempore del CEIB, Gerard Cadena, ha agraït la confiança dipositada en la patronal andorrana i ha fet èmfasi en la voluntat de l’empresariat d’estrènyer llaços comercials i de cooperació amb la resta de països iberoamericans. També s’ha referit a la temàtica escollida per a la trobada, la innovació i el desenvolupament sostenible, i ha afirmat que “la innovació ha de permetre millorar la competitivitat dels sectors econòmics ja assentats i –al mateix temps– obrir el camí cap a noves activitats que aportin més valor afegit”. I ha afegit que els reptes de la comunitat internacional –i els de la comunitat iberoamericana en particular– també són els d'Andorra.

El CEIB té com a principal objectiu representar els empresaris iberoamericans a la Cimera de caps d'Estat i de govern, així com davant les principals institucions multilaterals i regionals. Constitueix, gràcies a les 22 organitzacions empresarials més representatives de la regió, Espanya, Andorra i Portugal, una plataforma en la comunitat de nacions iberoamericanes que permet reforçar els llaços empresarials, intercanviar bones pràctiques i desenvolupar iniciatives conjuntes.