Eines per obrir negocis amb facilitat

Una setantena de persones participen en la 3a Trobada de joves emprenedors d'Andorra la Vella, amb diverses ponències i tertúlies

'Nous reptes i oportunitats de l'emprenedoria' és el títol que ha englobat la 3a Trobada de joves emprenedors d'Andorra la Vella, que ha tingut lloc aquest dissabte al Centre de congressos de la capital. En aquesta ocasió, el format ha estat diferent, ja que s'ha decidit organitzar diverses ponències i activitats, amb l'objectiu d'ajudar els nous empresaris (o aspirants a ser-ho) a posicionar-se i a consolidar-se, per la qual cosa els ponents han aportat les seves experiències i han ofert xerrades motivadores. Una setantena de persones s'havien inscrit a la jornada, però les ponències han estat obertes a tothom.

El primer a intervenir ha estat l'expert en màrqueting en línia i docent Joan Boluda, que ha presentat 'Guía del emprendedor', un volum que conté les eines bàsiques per decidir-se a muntar un negoci. L'expert ha explicat com "emprendre d'una forma eficaç i eficient", i ha assegurat que és "molt factible muntar un negoci amb molt pocs recursos". Boluda ha remarcat que, actualment, hi ha moltes eines gratuïtes al nostre abast, com Google, Facebook i Adwords, que et permeten fer un estudi de mercat per constatar si la idea de negoci és viable abans de llençar-s'hi. També ha animat a endegar projectes de micromecenatge per donar a conèixer el servei i/o producte. El professor ha subratllat que Andorra és un país molt interessant per emprendre per la seva baixa pressió fiscal i ha recordat que els negocis en línia arriben a tot el planeta.

Dos dels joves assistents a la xerrada, Pere Baró i Flor Cavayé, han trobat l'exposició molt útil: el primer, perquè en un futur té la intenció d'emprendre, i la segona, perquè ha posat en marxa el seu negoci i vol posar-se al dia i conèixer noves eines.

Per la seva part, el cònsol menor i conseller de Joventut, Marc Pons, ha recordat que el comú disposa d'una línia d'ajuts econòmics per als joves emprenedors, menors de 35 anys, i ha precisat que des del 2009 s'han atorgat 118 subvencions per un valor total de 53.775 euros. A més, Pons ha destacat que Andorra la Vella és la capital econòmica del país i acull un important volum d'empreses.

Si Boluda ha estat el ponent convidat d'aquest dissabte al matí, a la tarda ha estat el torn dels 'youtubers' mediàtics Miquel Román i Euge Oller, amb la conferència 'El nou heroi. La nova figura de l'emprenedor com impulsor de canvi en l'era digital', que han explicat com amb els nous codis i mètodes que ofereix Internet es pot impactar amb força, i una taula rodona amb joves emprenedors andorrans com Guillem Santacreu, Marc De Diego, Marta Marsà i Nàdia Garcia. La Trobada ha acabat amb un piscolabis per intercanviar opinions.