El Govern defensa que compartirà informació sobre l'FMI

Espot assegura que sempre han col·laborat amb la resta de forces del Consell General

El ministre Xavier Espot ha afirmat, en relació al possible ingrés d'Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI), que sempre han compartit la informació amb la resta de forces de l'oposició i que així ho continuaran fent. Espot ha sortit al pas de les crítiques fetes pel conseller general del Partit Socialdemòcrata Pere López en el sentit que no se'ls havia donat informació. "Es va facilitar informació a tots els grups parlamentaris sobre les visites que duia a terme el ministre Cinca".

La setmana passada, el ministre de Finances, Jordi Cinca, i la secretària d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella, van mantenir contactes per la possible entrada d'Andorra en l'organisme monetari. Pere López també ha criticat el cost que pot suposar formar-hi part, fet sobre el qual Espot no ha volgut entrar en detalls. "El càlcul és difícil de posar sobra la taula", ha comentat.

Espot opina que "la polèmica no té raó de ser" i s'ha mostrat partidari de parlar-ne quan arribi el moment. En la reunió mantinguda amb mandataris de l'FMI, Jordi Cinca va relatar el procés de reformes econòmiques i financeres que Andorra ha dut a terme en els darrers anys. En aquest sentit, Cinca ha manifestat que la participació d'Andorra a l'FMI s'alinearia en la política de participació amb altres organismes internacionals com el Moneyval o el Global Forum (OCDE). També va afegir que l'aproximació d'Andorra al Fons Monetari Internacional pot oferir una major estabilitat i credibilitat al sistema financer al Principat.

  • Etiquetes