Martí reivindica l'andorranitat de l'empresa familiar

El cap de Govern ha tancat el 16è Fòrum d'Empresa Familiar Andorrana

El cap de Govern, Toni Martí, ha reivindicat la importància de l'empresa familiar en la història d'Andorra, no només en la construcció i desenvolupament de l'economia del país, sinó també en el rol tradicional de preservació dels valors intrínsecs andorrans com són l'aposta per la continuïtat institucional i per l'estabilitat política. 

Martí ha afirmat que el repte dels empresaris del país és el mateix que persegueix el Govern, obrir-se, créixer i diversificar-se, mantenint el caràcter identitari, per poder competir en un món global des de la singularitat andorrana. El màxim dirigent de l'executiu andorrà ha apuntat que quan els clients d'arreu consumeixen els productes que ofereix el Principat o les empreses del país fan negocis més enllà de les fronteres també s'exporten les característiques andorranes. “No oblideu les vostres arrels, no perdeu de vista que us heu fet grans des d’Andorra”, ha avisat Martí. 

El cap de Govern ho ha indicat aquest divendres al migdia durant el discurs de cloenda del 16è Fòrum d'Empresa Familiar Andorrana, celebrat a Andorra la Vella sota el títol 'Empreses familiars: la força dels valors'. Per finalitzar el discurs, ha lloat la capacitat de resistència dels empresaris que han demostrat històricament. També els ha esperonat a continuar evolucionant cap a la internacionalització i la diversificació dels negocis, sense oblidar els orígens. “Andorra serà sempre un refugi d'estabilitat, de democràcia i de respecte a la iniciativa privada, per molt convuls que sigui el món”, ha sentenciat. 

Un fòrum que ha obert aquest divendres al matí el ministre d'Economia, Comptetitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, on ha expressat que l'empresa familiar està preparada pels canvis.