Més de trenta entitats financeres internacionals a l'Andorran Financial Summit

La cimera se celebrarà els dies 26 i 27 d'octubre i comptarà amb l'assistència de l'expresident de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso

Més de 30 entitats bancàries, gestores de fons i agències de ràting d'Europa i dels Estats Units, es reuniran a Andorra els propers 26 i 27 d'octubre amb motiu de l'Andorran Financial Summit. Aquesta cimera financera l'organitza el Govern, amb l'objectiu d'explicar, detalladament, les transformacions i els canvis que ha experimentat el sector financer andorrà els darrers anys, així com les mesures que ha aplicat el país en la seva aposta per la transparència i l'homologació internacional.

El cap de Govern, Toni Martí, serà l'encarregat d'obrir les diverses conferències que es duran a terme al llarg dels dos dies que duri l'Andorran Financial Summit. Les exposicions aniran a càrrec del ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya; el ministre de Finances, Jordi Cinca; el cap de la Unitat d'Intel·ligència Financera (UIFAND), Carles Fiñana; el director general de l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), Ramón López; i l'expert legal i soci d'Uría i Menéndez, Luis Viñuales. A més, durant el sopar de gala de la cimera, l'expresident de la Comissió Europea, exprimer ministre de Portugal i actual president no executiu de Goldman Sachs International, José Manuel Durão Barroso, oferirà un discurs en què valorarà la importància de l'adaptació de la normativa financera dels petits estats als estàndards internacionals, pel seu encaix dins la Unió Europea.

Durant l'Andorran Financial Summit, els responsables de les àrees normatives, jurídiques, de riscos i de negoci de les diferents entitats que hi participin, coneixeran els avantatges competitius d'Andorra per posiciona-se com una destinació financera atractiva internacionalment.