Pont innovador entre Andorra i Barcelona

El conveni entre Actua i Barcelona Tech City permet a les empreses andorranes estar tres mesos a la capital catalana per fer contactes i negocis

Donar una petita empenta a les empreses andorranes perquè puguin sortir fora de les fronteres per expandir el seu radi d'impacte, alhora que coneixen noves iniciatives i poden fer negoci. Aquest ha estat un dels pilars fonamentals amb el qual s'ha concebut l'acord que, aquest dimarts al matí a l'espai d'innovació situat a Caldea, han signat Actua i Barcelona Tech City. El conveni té una vigència d'un any, prorrogable, i permet a les empreses andorranes desplaçar-se per un període màxim de tres mesos (no cal que siguin dies seguits) a l'espai físic de Barcelona Tech City, situat a l'espai emblemàtic del Palau del Mar. La idea és que les empreses del Principat relacionades amb l'emprenedoria, la digitalització i la innovació puguin crear acords i negocis amb les més de 600 empreses que es troben sota el paraigües de l'associació sense ànim de lucre barcelonina. 

“Cada empresa pot extreure el benefici que vulgui de l'espai a Barcelona, però la idea principal és que els emprenedors i les empreses puguin fer contactes i negoci”, ha destacat durant la signatura de l'acord la directora d'Actua, Judit Hidalgo. L'altre vessant de l'acord pretén poder atraure a Andorra emprenedors situats a Barcelona. Tal com ha ressaltat el director general de Barcelona Tech City, Miquel Martí, les empreses relacionades amb el turisme i amb l''Smart City' són segurament les més interessades a poder venir al Principat. 

Actua ja ha explicat aquest projecte a la Cambra de Comerç i a la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i algunes empreses ja han mostrat el seu interès per aprofitar l'acord. “No ens hem marcat reptes de quantitat d'empreses però s'ha de posar en valor que les empreses andorranes podran entrar en contacte amb un ecosistema emprenedor molt potent i pràcticament sense fer cap tipus d'inversió”, ha explicat el secretari d'Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé. El conveni entre totes dues entitats ha tingut un cost per Actua de 18.000 euros i ha estat el primer que Barcelona Tech City signa a nivell internacional. 

Les empreses que es vulguin beneficiar de l'acord ja poden posar-se en contacte amb Actua a través  del seu web i omplint un formulari o trucant-los. Si compleixen el perfil emprenedor amb el qual ha estat pensat el conveni s'engegaran tots els mecanismes perquè puguin baixar el més aviat possible. De manera simultània, hi ha espai físic a Barcelona per a quatre iniciatives andorranes diferents. 

Barcelona Tech City és una organització no lucrativa que té com a objectiu consolidar i potenciar el sector tecnològic i digital de la ciutat que ha mobilitzat més de 1.200 milions d'euros en els últims dotze mesos i ocupa a 30.000 professionals, contribuint a posicionar Barcelona com a referent en l'escena tecnològica internacional. Per això treballa juntament amb emprenedors, 'startup', inversors, grans empreses, incubadores, acceleradores, universitats, escoles de negocis, mitjans de comunicació i altres agents de l'ecosistema ubicats a la capital catalana.