Vall Banc tanca el 2018 amb uns beneficis de dos milions

Els actius gestionats ascendien a 2.066 milions d’euros

Vall Banc ha fet públics els resultats del 2018, unes xifres que reflecteixen una inversió de més de deu milions i un benefici de dos milions. L’entitat ha conclòs l’exercici amb actius gestionats per valor de 2.066 milions d’euros, 607 milions en dipòsits i 390 milions en inversió creditícia, i el capital regulatori assoleix els 122 milions. La ràtio de solvència del banc s’ha consolidat en un 28,61% (la solvència en la nova normativa andorrana homologable a la europea se situa en 23,30%, un rati superior a la mitjana de bancs europeus) i la de liquiditat s'ha incrementat fins al 59,65%, tal com han informat des de l'entitat a través d'un comunicat aquest divendres a la tarda.

Segons posen en relleu des de Vall Banc, aquests estats financers "són el reflex de l’esforç necessari per executar la visió estratègica de l’entitat: oferir un Wealth Management amb potència internacional i un servei d’'easy banking'–banca país simple i eficient". Des de l’entitat reivindiquen a més la inversió en projectes com la renovació de les oficines centrals (de plaça Rebés i carrer de la Unió), la transformació digital dels serveis de Wealth Management i aliances internacionals.

En aquest sentit, es destaquen els acords "per oferir un servei independent, transparent i de màxim nivell internacional que s’han posat en marxa aquest 2018" i en subratllen el signat per fer que Vall Banc sigui la primera entitat del sud d’Europa a utilitzar Aladdin per millorar la gestió de les carteres, el control del risc i la capacitat d’anàlisi de l’entorn.

En aquest balanç del 2018 des del banc també emfasitzen "el compromís amb la societat i les activitats realitzades a Andorra". Així, posen en relleu l’aliança amb l’Associació Andorrana contra el Càncer i el fet que Vall Banc també ha donat suport a diverses modalitats d’esdeveniments esportius, com el World Padel Tour amb el Vall Banc Open Andorra, o al Futbol Club Santa Coloma, entre d’altres. A més, recorden la promoció d'activitats educatives i divulgatives per donar suport als estudiants amb projectes com el MISTI, una iniciativa del Govern i l’Institut de Tecnologia de Massachusetts, que rep finançament de l'entitat, com també la temporada cultural francesa.

Conclouen, a més, que Vall Banc ha signat els anomenats Principles for Responsible Investment (PRI en anglès) de les Nacions Unides, com a compromís de posar en pràctica un marc d’inversió responsable per complir amb els criteris de respecte ambiental, social i de bon govern corporatiu (ASG).