Economia 02/10/2019

Actua presenta a Tolosa els projectes d’innovació i les oportunitats de negoci a Andorra

El president de la Mêlée Numérique destaca que "hi ha un interès polític de tancar acords amb el Principat"

Agència Ana
2 min
La intervenció d'Andorra a la Mêlée Numérique 2019. / ACTUA

TolosaAndorra ha estat convidada d'honor a la 19a edició de la Mêlée Numérique, la cita anual amb el món de la innovació a Tolosa, per presentar els projectes que s'estan desenvolupant des d'Actua. El director de projectes del centre, Guillem Francisco, ha exposat aquest dimecres els projectes que s'estan desenvolupant a Andorra. Francisco ha fet menció especial al 'Data Hub' en casos d'ús de turisme, mobilitat, energia i riscos naturals, i també ha explicat el projecte de la Casa de la Muntanya i el laboratori de drons.

Així doncs, també ha destacat que "es tracta de projectes transversals que estem treballant amb diverses institucions del país i internacionals. L'objectiu és proporcionar eines innovadores per al sector públic i privat que a la vegada, i a mitjà termini, han de repercutir en una millora de la qualitat de vida dels ciutadans".

Per la seva banda, el president de la Mêlée, Edouard Forzy, ha assenyalat que "és el segon any que Actua està present i el nostre objectiu és ajudar a establir relacions amb empreses d'innovació com en ciberseguretat i telecomunicacions". Forzy ha afegit que "hi ha un interès polític de Toulouse Métropole per tancar acords amb Andorra i esperem poder establir noves relacions".

El president de la taula de diversificació econòmica de la CEA, Àlex Armengol, i diverses empreses andorranes com Fullsecure, Pay Expert, Sóc Creatiu, Espic i Imporex han participat en diverses taules rodones i han presentat els seus negocis aprofitant l'acord de col·laboració signat entre Actua i la Mêlée.

Aquest conveni potencia l'intercanvi d'iniciatives que fomenten i promocionen la digitalització i els sectors tecnològics. L'objectiu és que Andorra i les seves empreses es beneficiïn de les oportunitats que ofereix aquesta associació tant pel desenvolupament tecnològic com per a la seva internacionalització. A més, dona a conèixer el Principat com a destí d'inversions empresarials.

Per la Mêlée Numérique 2019, que finalitzarà el pròxim 7 d'octubre, passaran més de 10.000 visitants, s'han programat intervencions de 470 ponents, estan representades 200 entitats i es tractaran més d'una vintena de temàtiques relacionades amb el món de la innovació, segons dades facilitades per l'organització. Paral·lelament s'han organitzat més d'un centenar d'esdeveniments, com taules rodones i conferències.

stats