Economia 03/06/2019

Al Som Cloud li surten nòvies

Un altre comú s'interessa en la iniciativa "pionera" de traslladar al núvol la plataforma informàtica d'Ordino

C. G.
2 min
El responsable d'empresa d'Andorra Telecom, Josep Vilana, i el conseller d'Administració, Comunicació i Comerç del comú d'Ordino, Xavier Herver, fan balanç del servei Som Cloud. / C. G. (ANA)

OrdinoTres mesos després que el comú d'Ordino s''enganxés' al servei Som Cloud d'Andorra Telecom, el que implica traslladar tota la seva tecnologia informàtica al núvol, la corporació ha assegurat que estan "molt satisfets" amb aquesta "pionera", a paraules del conseller d'Administració, Comunicació i Comerç, Xavier Herver. També ha mostrat la seva satisfacció per com ha anat tot el procés el responsable d'empresa d'Andorra Telecom, ja que els ha "ajudat a créixer" i els ha obert la porta a que d'altres consistoris s'interessin en aquest model informàtic. Vilana ha confirmat que properament s'instaurarà a un altre comú, tot i que no n'ha volgut desvetllar el nom. Actualment el Som Cloud dona servei a divuit empreses, entre públiques i privades, ha informat.

Però entre elles no hi ha el Govern, tot i que des d'Andorra Telecom "estem oberts" a incorporar-lo. El motiu és que utilitzen uns programes que "no encaixen" amb l'opció de traslladar-se al núvol, ha explicat Vilana.

Tornant a la corporació ordinenca, Herver ha destacat que gràcies a aquest servei ja no s'han de preocupar per l'escalabilitat informàtica, és a dir, per no poder assumir el cada vegada més creixent volum de dades. Tampoc tenen problemes amb la fiabilitat, és a dir, amb els talls o problemes informàtics, ja que "d'això ja se n'ocupa una empresa especialitzada".

A aquests beneficis se li suma la "seguretat" que les dades no surten d'Andorra, ha afegit Vilana, cosa que no passa amb d'altres núvols, i a que totes entren dins "dels escuts de protecció" d'Andorra Telecom, el que "minimitza el risc de possibles atacs", ha defensat. Finalment, tant Herver com Vilana han refermat que el traspàs al Som Cloud permet que el departament d'informàtica comunal pugui dedicar-se a d'altres tasques "de més valor afegit". En resum, "el comú d'Ordino abans treballava bé, ara millor", ha assegurat el conseller.

El responsable d'Andorra Telecom ha assegurat que el futur passa perquè els núvols guanyin protagonisme davant la gestió informàtica convencional i que, en el seu cas, el van ampliant en funció de la demanda.

stats