Economia 25/10/2017

El Govern amplia el Pla Engega amb 150.000 euros

Des de principi d'any s’han donat 166 ajuts, 130 a turismes

Ana
1 min
El Goven amplia el Pla Engega amb 150.000 euros

Andorra la VellaEl Govern ha aprovat, a proposta del ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, l’obertura d’una segona convocatòria del programa Engega 2017. La mesura ha estat adoptada perquè s’ha esgotat la partida de 850.000 euros destinada a la primera convocatòria abans de la data final fixada per al 15 de novembre.

D’aquesta manera, el Govern, conscient de la bona acceptació que té el programa Engega, ha volgut donar continuïtat a la primera convocatòria d’aquests ajuts econòmics per a la mobilitat elèctrica, i per a la millora de l’eficiència energètica i de la seguretat del parc automobilístic. Per aquesta segona convocatòria, el Govern destinarà una partida de 150.000 euros.

Aquesta segona convocatòria segueix les mateixes condicions que l’anterior, en què s’han donat 166 ajuts (130 a turismes, 20 a furgonetes, i 16 a motos) i incideix en la potenciació del vehicle elèctric pur, tot i que continua subvencionant, de manera més reduïda, els vehicles híbrids endollables.

El Govern ha aprovat ara aquesta ampliació perquè coincideixi amb la Fira d’Andorra, que es fa aquest divendres i fins diumenge. El certamen, com ha explicat el ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, “té un pes molt significatiu en el mercat de venda de cotxes”.

El Pla Engega va néixer el 2016 com un programa de tres anys per posicionar Andorra com a país capdavanter en mobilitat elèctrica. En el seu primer any ja va assolir el tercer lloc mundial pel que fa a la quota de mercat de mobilitat sostenible, amb el 4,83%.

stats