Economia 07/06/2024

Andbank adquireix 300 milions d’euros en actius gestionats per Gesconsult

El banc andorrà Andbank ha adquirit una participació majoritària del 78% de Gesconsult

ARA Andorra
1 min
La seu del Grup Andbank situada a Escaldes-Engordany. / ANDBANK

Andorra la VellaEl banc andorrà Andbank ha adquirit una participació majoritària del 78% de Gesconsult, una històrica gestora de fons espanyola controlada per la família Lladó. Segons ElEconomista, Divina Seguros mantindrà el 20% i AXA conservarà el 2,1%. Aquesta transacció està pendent de l’aprovació dels reguladors d’Espanya i Andorra.

Amb aquesta compra, Andbank afegeix els 300 milions d’euros en actius gestionats per Gesconsult, que abans de la pandèmia gestionava més del doble. Malgrat la sortida significativa de gestors i reemborsaments en els darrers anys, Gesconsult continua sent una gestora destacada en renda variable i renda fixa a Espanya.

La integració de Gesconsult permetrà a Andbank ampliar la seva oferta al mercat espanyol, on ja gestiona 26.000 milions d’euros. La divisió recentment llançada de fons de capital risc de Gesconsult s’integrarà a l’àrea d’inversions alternatives d’Andbank, que gestiona més de 1.400 milions d’euros. Aquest moviment reforça la posició d’Andbank en un segment de mercat en creixement.

Carlos Aso, CEO d’Andbank, va destacar que l’adquisició de Gesconsult enfortirà el seu posicionament en la gestió patrimonial a Espanya. Juan Lladó Fernández-Urrutia, fundador i president de Gesconsult, va celebrar el compromís d’Andbank per mantenir la marca i els productes de la gestora.

stats