Economia 31/10/2017

Andorra intercanviarà automàticament dades fiscals amb 73 països el 2019

El consell de ministres aprova una nova modificació de la llei per incorporar 32 noves jurisdiccions

Ana
2 min
El ministre portaveu i de Finances, Jordi Cinca. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaEl Govern ha aprovat aquest dimarts el projecte de llei per fer una nova modificació de la Llei d'intercanvi d'informació automàtic, que va entrar en vigor al gener, per introduir les noves jurisdiccions amb les quals s'intercanviarà dades fiscals a partir del 2019. S'hi incorporen 32 països per tal que Andorra estigui en disposició de fer aquest tràmit, no només amb els països de la Unió Europea, sinó també amb tots els del G20 -excepte Turquia- i d'altres membres de l'OCDE, del Global Forum i amb places financeres de rellevància.

Els nous països que es proposen en la modificació del text són l'Índia, Mèxic, el Brasil, el Canadà, la Xina, Indonèsia, el Japó, Rússia i Aràbia Saudita (estats del G20), Xile, Israel i Suïssa (països membres de l'OCDE), i Colòmbia, Costa Rica, Kuwait, Malàisia i l'Uruguai (que formen part del Global Forum on Tax Transparency. A més, també s'intercanviarà informació amb els estats i territoris que disposen de places financeres d'importància sectorial o regional (Illes Bermudes, Illes Verges Britàniques, Illes Caiman, Guernsey, Illa de Man, Jersey, Montserrat, les Seychelles, Illes Turks i Caicos, Antigua i Barbuda, Illes Cook, Curaçao, Grenada, Maurici i Saint Vicent i les Grenadines).

Tenint en compte que des de fa unes setmanes ja hi ha a tràmit parlamentari una modificació que amplia a 41 els països amb els quals es podrà fer el tràmit a partir del 2018, d'aquí dos anys Andorra estarà en disposició d'intercanviar informació amb un total de 73 jurisdiccions.

El ministre portaveu i de Finances, Jordi Cinca, ha explicat que la incorporació de països s'ha anat fent de manera gradual en funció de les peticions per intercanviar informació que s'han anat rebent de les diferents jurisdiccions, ja que inicialment Andorra només va donar prioritat a poder fer aquest tràmit amb els països de la Unió Europea. Tot i això, alguns dels països que s'inclouen de cara al 2019 no hi haurà inicialment un intercanvi recíproc, ja que Andorra no enviarà dades a l'espera que aquests acabin d'implementar la legislació de l'OCDE i es pugui comprovar que els enviaments compten amb totes les garanties.

stats