Economia 29/07/2020

Puigcerdà 4, Andorra 0

Andorra queda exclosa d'un projecte europeu per millorar la connectivitat entre França i Catalunya

Ana Economia
2 min
Un autobus de Direct Bus a l'estació

El projecte europeu ConnECT, que s'emmarca dins el Programa de Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra (Poctefa), ha presentat les noves línies d'autobusos regionals que uniran el territori francès i català entre el final de 2020 i el principi de 2021. Però la sorpresa ha estat, per a molts andorrans, comprovar que cap dels quatre trajectes dissenyats inclou el Principat.

El corredor més pròxim a Andorra afavorirà la connexió entre la Cerdanya transfronterera i l'Hospital de Cerdanya, amb quatre rutes: Girona - Puigcerdà - Llívia - Bourg-Madame; Barcelona - Puigcerdà - Llívia - BourgMadame; Porté Puymorens-Puigcerdà-Mont-Louis; i Formiguères-Puigcerdà – Err. El departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha explicat a l'ANA Economia que "hi ha la intenció d'incloure el Principat en una següent fase del Poctefa, però ja hauria de ser de cara al 2021, ja que en aquest cas, el projecte ConnECT és una cooperació amb la regió d'Occitània i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals". Territori també ha afegit que la futura aliança ja no estaria dins aquest projecte sinó que "s'hauria de poder estendre en algun de similar". Per la seva banda, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va admetre el passat dimarts a aquest mitjà que desconeixia el projecte, tot i estar al corrent de l'activitat del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el qual ha finançat el 65% del projecte ConnECT.

Així doncs, la zona de l'Alt Pirineu que més es beneficiarà d'aquest projecte és Cerdanya, ja que P uigcerdà es convertirà en un nus de comunicacions en l'àmbit del transport públic comarcal. Així, a les línies d'autobús i de tren ja existents, se'ls sumaran quatre rutes més que permetran connectar amb bona part de l'Alta Cerdanya i el Capcir.El Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra

(Poctefa 2014-2020) té l'objectiu de reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera Espanya-França-Andorra, i se centra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i ambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

stats