Economia 01/08/2019

Andorra Telecom i Alastria signen un acord per promocionar la 'blockchain'

L'acord entre ambdues parts permet la utilització per part de la companyia de telecomunicacions andorrana de la xarxa del consorci amb un node propi

Ara Andorra
2 min
Jordi Nadal i Montserrat han estat . / ANDORRA TELECOM

Andorra la VellaEl director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, i la directora general del consorci Red Alastria, Montserrat Guardia, han signat aquest dijous un acord per la promoció i el desenvolupament de la tecnologia 'blockchain'. L'acord entre ambdues parts permet la utilització per part d'Andorra Telecom de la xarxa 'blockchain' d'Alastria amb un node propi. D'aquesta manera, obre les portes a noves vies de col·laboració entre les dues parts que es portarien a terme mitjançant l'acceleradora d'empreses Niu. El conveni permet la participació de l'acceleradora/incubadora en el programa d'emprenedoria d'Alastria Link2Chain, destinat a 'start-ups' que utilitzen per als seus projectes la tecnologia 'blockchain', i el desenvolupament de casos d'ús conjunts.

Alastria va néixer a mitjans del 2017 amb el llançament a Espanya de la primera xarxa nacional regulada basada en 'blockchain' del món amb la missió de fomentar l'economia digital a través d'aquesta tecnologia. El consorci està integrat per més de 800 membres de grans i mitjanes empreses, 'start-ups' i entitats del sector públic i associacions.

Jordi Nadal ha valorat les possibilitats que s'obren a Andorra Telecom amb l'aliança amb aquest consorci. El director general de l'operadora ha recordat que tres mesos enrere es va firmar l'acord amb ProteumX que suposa un excel·lent suport per als emprenedors d'Andorra des del punt de vista del negoci, "el conveni amb Alastria ens permet reforçar el pilar tecnològic". Nadal considera "especialment interessant" el caràcter multisectorial i multitecnològic de la plataforma: "Permet els desenvolupaments amb diferents tecnologies, totes d'elles de referència".

Per la seva banda, Montse Guardia ha posat èmfasi en el caràcter transnacional del projecte impulsat des d'Alastria. "Ens focalitzem en el teixit emprenedor per, des de la península, impulsar-lo cap a Europa, fomentant la creació de nous models econòmics que es projectin transversalment, més enllà dels ecosistemes locals". La directora del consorci ha destacat l'interès de col·laborar en projectes de futur en un país "mil·lenari" com és Andorra.

stats