Economia 04/08/2020

Per primera vegada un banc estranger vendrà bons de l'Estat

El Govern fa una emissió de deute a Banco Santander per valor de 20 milions

ANA Economia
1 min
Una sucursal del Banco Santander. / BANCO SANTANDER

Andorra la VellaEl Govern ha aprovat, a proposta del ministre de Finances, Eric Jover, una emissió de deute de 20 milions d’euros en la modalitat de bons de l’Estat, en el marc del programa d’emissions de deute públic que va aprovar-se el 25 de març.

L’operació, que durà a terme amb Banco Santander, permet refinançar part de l’emissió de deute que vencia el 17 d’octubre del 2020. Així, la present emissió, subscrita íntegrament per l’entitat espanyola serà a 2 anys i amb un tipus d’interès del 0,60%. L'acord permetrà continuar avançant en la voluntat de l’executiu de diversificar el deute andorrà i alhora internacionalitzar-lo per tal d’incrementar-ne la seva sostenibilitat.

És la primera vegada que es fa una col·locació d’aquest tipus, d’emissions de deute nacional a clients de fora del Principat i esdevé un primer pas per a les emissions de deute internacional que l'executiu prepara per als pròxims anys.

El ministre de Finances ha reiterat que, en el context d’incertesa existent, la voluntat de l’executiu és la d’incrementar la fortalesa del finançament de l’Estat assegurant-ne al màxim la seva resiliència.

stats