Economia 16/09/2022

Els arquitectes avisen del possible esclat d'una bombolla immobiliària

La degana del Col·legi d'Arquitectes, Sònia Palau, explica que amb més planificació es pot evitar

ARA Andorra
1 min
Treballadors de la construcció en una obra.

Andorra la VellaContinuar amb un creixement urbanístic desmesurat provocarà un nou esclat de la bombolla immobiliària. Així de clar ho tenen al Col·legi d'arquitectes, tal com informa RTVA. Lamenten que fins ara aquesta evolució no ha estat programada, el que podria provocar una fallida sobtada del mercat.

La degana del Col·legi d'Arquitectes, Sònia Palau, explica que amb més planificació es pot evitar aquest esclat. Tot ha d'estar programat i organitzar a partir de la necessitat real de creixement, perquè a continuació els mateixos arquitectes distribueixin aquesta feina.

El que sembla cada vegada més clar és que cal un canvi de direcció en el plantejament constructiu. El gremi aposta per ordenar habitatge i crear urbanitzacions amb àmplies zones verdes, escoles, comerços i els equipaments necessaris per a evitar que tothom vulgui viure al centre. Palau assegura que en les noves construccions ja s'està apostant per aquest model. D'aquesta manera, els habitatges nous tindrien una gran qualitat i la gent voldrà viure allà.

Els recursos són l'altra limitació que pot trobar-se el sector. L'aigua principalment, ja que els arquitectes asseguren que és un bé escàs. Fins i tot es van presentar dubtes de si hi havia prou capacitat per abastir les torres més altes del Clot d'Emprivat.

stats