Economia 13/01/2019

L'Associació de Comerciants de Riberaygua, implicar-se o morir

Els botiguers es reuneixen aquest mes per analitzar la situació i trobar una sortida per potenciar el barri

M. M.
2 min
La part final del carrer de Riberaygua. / ARXIU ANA

Andorra la VellaNo és novetat el malestar a l'Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres per la falta implicació dels mateixos botiguers que impedeixen poder fer accions importants per potenciar la zona. Però, ara, questa situació ha arribat al límit i els associats es reuniran aquest mes en assemblea per analitzar en quin estat està l'entitat i mesurar la implicació perquè sinó “el barri s'empobrirà”, ha apuntat la presidenta, Rosa Pascuet. Sobre la taula, de moment, encara no hi ha la possibilitat de dissoldre's, però la mateixa Pascuet ja ha mostrat el seu cansament al capdavant de l'associació i ha demanat una renovació total de la directiva i associació. “El meu temps ja està esgotat i necessitem noves generacions per crear un centre comercial obert i competitiu que atregui la gent”, ha apuntat la presidenta, qui també ha reconegut que no es veu amb forces per impulsar un projecte d'aquestes dimensions.

Malgrat la poca implicació de la majoria dels comerciants de la zona, Pascuet no perd l'esperança i insta als botiguers a replantejar-se la vinculació i començar per pagar quota a l'associació per poder tirar endavant iniciatives, que a la vegada serveixin per animar al comú a invertir. També destaca la necessitat d'implementar una millor organització interna per poder estar a l'alçada dels veïns de Meritxell i Carlemany. Precisament la necessitat d'impulsar un canvi i renovació ha arribat just en el moment que la marca conjunta entre ambdues avingudes –i que també inclourà Fener Bulevard– està quasi enllestida. Riberaygua en quedarà fora. “Nosaltres no estem a l'eix central, som un altre comerç a segona línia”, ha expressar Pascuet, que ha negat que en algun moment hagin volgut formar part de la nova gran marca.

De fet, la presidenta de l'associació s'ha mostrat satisfeta per aquest acord imminent, ja que servirà per donar “una imatge de ciutat europea moderna, volem que funcioni i que vingui gent”. Pascuet creu que la unificació de l'eix central en una marca conjunta també permetrà potenciar els comerços de Riberaygua i travesseres, però per això cal posar-se a l'alçada. “No pretenem competir amb preus de segona, però si oferir quelcom més del que oferim ara”, recorda, a la vegada que reconeix que enveja les zones veïnes. “Aquest Nadal tothom estava encantat per com han quedat les avingudes després de les obres”.

Una plaça que no entén ningú

“Hi havia d'haver un súper edifici fantàstic i ens ha quedat una plaça... decent i neta però una plaça”. Així ha criticat la imatge final que ha quedat a la ubicació on s'hi havia de construir l'edifici The Cloud. Malgrat que prefereix la plaça com està actualment i no pas amb obres, Pascuet apunta que l'art que hi ha no l'entén ningú i espera que amb la nova zona de vianants a l'inici del carrer la plaça “quedi millor”.

stats