Economia 13/08/2015

La meitat de les SICAV de Banco Madrid, a Bankinter i Banc Sabadell

La recopilació feta pel diari 'Expansión' indica que els dos bancs haurien adquirit 39 de les societats d'inversió de capital variable provinents de la filial espanyola de BPA

2 min
Banco Madrid

En el moment de la seva liquidació, Banco Madrid gestionava 88 societats d'inversió de capital variable (SICAV), amb un patrimoni conjunt de 919 milions d'euros. A l'abril, la CNMV va decidir nombrar a Renta 4 gestora dels fons d'inversió variables, SICAV i carteres de la filial espanyola de BPA, en concurs de creditors. Tot i això, segons el seguiment realitzat pel diari 'Expansión', diverses gestores s'han acabat fent amb aquestes SICAV, ampliant així la seva cartera.

La més beneficiada ha estat 'Bankinter Gestión de Activos', que ja gestiona 32 de les 88 SICAV de Banco Madrid. Així consta en les autoritzacions que la CNMV ha anat emetent per fer el canvi de gestora a mesura que ho anaven sol·licitant les juntes d'accionistes d'aquestes societats.

El rotatiu espanyol indica que Bankinter ha agafat davantera gràcies al fet que diversos gestors de Banco Madrid s'han incorporat a la seva plantilla, emportant-se molts dels seus clients.

Segons 'Expansión', la CNMV ha autoritzat el canvi de gestora de 74 de les 88 SICAV de Banco Madrid i, per tant, encara hi ha 14 societats de les quals no hi ha constància oficial de qui les gestionarà.

Renta 4 ha registrat a la CNMV la gestió de 20 SICAV, però aquesta ja va ser nomenada gestora de forma automàtica després de la liquidació de Banco Madrid, si no s'expressava el contrari.

Així, el Sabadell Urquijo, amb set societats i alguna més en previsió, seria la segona gestora en nombre de SICAV de la filial de BPA, amb set societats per ara.

De la seva banda, el Santander Private Banking s'ha fet amb la gestió de quatre de les SICAV, entre les quals dues de les societats amb major patrimoni de Banco Madrid, amb més de cent milions d'euros cadascuna. De fet, les quatre SICAV del Santander equivalen a una quarta part del patrimoni total que es disputen les gestores.

Igualment, Bankinter disposa del 26% del capital, de manera que amb el Santander sumen la meitat del patrimoni de les SICAV del banc liquidat.

També han aconseguit alguna de les societats gestores com March Gestión, Gesiuris, BBVA Asset Management, Popular, Credit Suisse, Egería, Tressis, Auriga Asset Management i A&G.

stats