Economia 03/04/2020

Els bancs concedeixen una nova línia de finançament al Govern de 50 milions

També anuncien que no s’executaran empreses ni particulars fins al 30 de juny pels impagaments de préstecs o altres obligacions

Agència Ana
2 min
La directora d'Andorran Banking, Esther Puigcercós. / ANA

Andorra la VellaLes entitats del país han formalitzat una pòlissa de crèdit per un import de 50 milions d’euros per al Govern. Aquest finançament addicional està destinat a finançar les despeses derivades de la situació d’emergència sanitària. A través d'un comunicat, Andorran Banking ha volgut reiterar "el suport al Govern d’Andorra i al teixit empresarial del país amb la seva capacitat d’oferir liquiditat i finançament en aquests moments de crisi sanitària", i recorden les línies de finançament de 130 milions d’euros per cobrir les mesures excepcionals i urgents que atorgaran a través dels crèdits avalats pel Govern.

Pel que fa les empreses, autònoms i negocis, asseguren que els cincs bancs andorrans treballen per executar "ràpidament" les mesures anunciades "per mitigar els efectes de la crisi sobre les empreses i, en conseqüència, sobre les famílies". S'han constituït, a tal efecte, equips especialitzats a cada entitat per poder agilitzar el procediment establert pel Govern, i posar a disposició d’empreses i autònoms els 130 milions d’euros amb la finalitat de facilitar la liquiditat necessària per a garantir la continuïtat de les seves activitats.

Recorden, en aquest sentit, que l’empresa, negoci o autònom, un cop disposi de la resolució del Govern, s’ha de posar en contacte amb el seu gestor habitual, en les 24 hores següents, a través del seu correu electònic o telèfon per iniciar, així, el procediment de formalització de la línia de finançament garantida.

La directora general d’Andorran Banking, Esther Puigcercós, comenta que “els bancs estaran al costat del país i dels seus clients perquè cap empresa ni cap família es quedi enrere per un tema de liquiditat. Ajudarem el Govern i la societat a superar aquesta situació i col·laborarem amb l’objectiu de frenar l’impacte de la crisi sanitària a l'economia”. En aquest sentit, les entitats han acordat que no s’executaran empreses ni particulars fins al 30 de juny pels impagaments de préstecs o altres obligacions amb les entitats bancàries, quan aquests hagin estat derivats de la manca de liquiditat produïda per la situació d’emergència sanitària causada per la Covid-19.

D'altra banda, l’associació de bancs andorrans agraeix a clients i empleats de les cinc entitats bancàries el seu compromís amb la lluita contra el coronavirus. Continuen, també, recomanant a la població anar presencialment al seu banc només en casos imprescindibles i utilitzar els canals a distància que ofereixen les entitats per fer la majoria de les gestions.

stats