Economia 29/10/2018

Biobo introdueix quatre referències temàtiques de quatre continents en la nova oferta de plats preparats ecològics

La 40a edició de la Fira d'Andorra la Vella ha estat triada com el marc de presentació de les receptes

Ara Andorra
3 min
Els productes de Biobo. / BOMOSA

Andorra la VellaHummus de cigrons (Àfrica), risotto de verdures vegà (Europa), 'noodles' de verdura i soja (Àsia), 'chili' amb carn (Amèrica) són els plats encarregats de renovar la carta de Biobo, a més de les preparacions tradicionals com ara el trinxat amb donja o estofat de vedella. La 40a edició de la Fira d'Andorra la Vella ha estat triada com el marc de presentació d’una nova oferta de receptes de Biobo, que van ser creades per als serveis en col·lectivitats, com ara la cafeteria de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell o el mateix sector hoteler, amb un format de comercialització anomenat 'Horeca' 3 kg i 'ració XL' 0,300 kg, per tal d’augmentar la varietat a l'hora d'oferir serveis i producte. Finalment es van desenvolupar les barquetes Biobo per a tres d'aquestes referències i actualment se serveixen normalment: l’humus de cigrons (Àfrica), 'noodles' de verdura i soja (Àsia) i el 'chili' amb carn (Amèrica).

Durant la fira, també s'ha presentat la sopa de carabassó. Pablo Quiñones, xef executiu de Bio Bio Restauració, empresa encarregada de desenvolupar Biobo, ha explicat que “hem buscat una nova referència andorrana, del llibre 'Què mengem a Andorra' de Cristina Ribes Sagués, i hem proposat la sopa de carabassó, que actualment tenim disponible per a col·lectivitats en format ‘Horeca’ i ‘ració XL’. Aquesta recepta ja està aprovada per a ús del segell ‘Andorra Recepta tradicional’. I finalment a aquest llançament hi hem sumat dues receptes orientades al gust més tradicional: el fricandó de vedella i les patates rostides, dues elaboracions compostes que ens permeten combinar el producte carni i la seva guarnició o fècula”.

Daniel Bassas, director general de Bio Bio Restauració, comenta: "Tenim múltiples formats de presentació de Biobo i tots ells preserven el nostre producte 100% ecològic amb la garantia d'assegurar la qualitat i les propietats que caracteritzen la nostra oferta. Mantenim el nostre format habitual de 'barquetes', l'any passat vàrem introduir a la fira l'oferta de congelats i una selecció de postres i un cop proposem noves receptes als grans col·lectius com poden ser hotels i restaurants, ens trobem el gran potencial de traslladar aquestes receptes al nostre format 'retail' (la barqueta, el congelat). Això amplia substancialment la disponibilitat de menjar ecològic preparat a les llars, així com la varietat i l'equilibri en la dieta diària". I afegeix: “Seguim amb la nostra filosofia inicial d’oferir plats preparats 100% ecològics, sense utilitzar productes químics ni de síntesi (plaguicides, herbicides ni fungicides) i sense utilitzar organismes modificats genèticament, alineats als nostres valors de sostenibilitat i respecte al medi ambient i els animals, però també l’andorrà, la marca Andorra”.

D'altra banda, Bassas també s'ha referit a l'entrada en vigència de la llei de la producció ecològica i dels règims de qualitat dels productes agraris i alimentaris: "Estem pendents dels avenços que es fan en aquest tema. Per a nosaltres seria un canvi substancial tant del procés d'adquisició de les matèries primeres com de la certificació ecològica de la nostra cuina central a Encamp, on produïm els productes de Biobo: en tenir accés a productes ecològics produïts a Andorra i amb certificació ecològica nacional, per a nosaltres ja no caldria haver de recórrer a importar els productes ecològics tal qual ho fem ara. En el mateix sentit i pel que fa a la certificació ecològica de la nostra cuina a Encamp, ens sotmetríem al procés de qualificació de la certificació nacional que preveu la llei".

Bio Bio Restauració, a través del Biobo, està liderant un projecte d’exportació dels seus productes, aconseguint avui en dia l'exportació mensual de dos palets de trinxat i sopa de bolets a hospitals catalans de referència.

L'oferta gastronòmica de Biobo està disponible en diversos punts del país. Per una banda i per a col·lectivitats: als selfs de Vallnord (Pal i Arinsal), hotels i col·lectius de referència (casals d’avis, cases de colònies i el mateix hospital de Nostra Senyora de Meritxell). En el sector 'retail', les barquetes i el format congelat de Biobo es troben a supermercats i grans superfícies i en breu a màquines de 'vending'.

Biobo es dirigeix a totes aquelles persones que tenen interès i es preocupen per l'alimentació en general. Es defineix com "soc fresc", "soc ecològic" i "soc andorrà", i és la primera marca de menjar en obtenir un certificat d'una entitat europea (ECOCERT) com 100% ecològic, integra el col·lectiu Productors Agrícoles i Artesans d'Andorra, disposa del segell de Recepta Tradicional d'Andorra i pertany al grup Bomosa, societat filantròpica impulsada per Turi Mora i que té com a missió desenvolupar la qualitat de vida en l'entorn andorrà. Tots els beneficis de Bio Bio Restauració/Biobo es destinen a més d'una dotzena de projectes socials que es potencien i desenvolupen des de la Fundació Bomosa.

stats