Economia 29/09/2019

Caldea inverteix 3 milions d'euros en les instal·lacions el 2019

Una llacuna panoràmica, una piscina de 25 metres amb tres carrils i uns nous vestidors per als socis, són les tres grans obres projectades

Carles Alonso
3 min
Vista informatitzada de la futura llacuna transparent. / CALDEA.

Escaldes-EngordanyEl 2019 serà un any important per a Caldea. La decisió per part, primer, del consell d'administració, i després la junta d'accionistes –amb més de 2.000 integrants– de fer una forta inversió de tres milions d'euros, suposarà un salt qualitatiu i seguirà catapultant l'espai escaldenc, com a referent internacional. Miguel Pedregal, director general de Caldea, explica que "aquest 2019 ha estat un any excepcional, de molta inversió. Normalment són més contingudes però vam veure la possibilitat de créixer en el mercat de residents i això va comportar que excepcionalment augmentéssim la inversió. Normalment, el ritme d'inversió és de l'entorn d'una mica més d'un milió d'euros".

Caldea, segons Pedregal, "és un referent en el sector turístic al país, i un mirall per a molts establiments del sector del benestar i del termolúdic, sempre ha estat a l'avantguarda". En els darrers anys ha fet un gir important. El 2013 va inaugurar la zona Inúu i el gimnàs (amb un disseny innovador). El 2015 va inaugurar la zona infantil, on en l'actualitat passen més de 20.000 infants durant l'any. És aquest 2019 que fan un pas més, per seguir liderant i sent referent del sector, amb la construcció d'una llacuna panoràmica, on parets i terra seran de material acrílic.

Amb aquesta actuació que, segons Pedregal, "està previst que estigui per al mes de novembre i preparada per la temporada d'hivern 2019-2020", Caldea fa un pas més tant per ampliar serveis com per ser innovadors. El director general afegeix que "esperem que sigui un nou al·licient per venir a Caldea".

Vista aèrea de la llacuna transparent. / CALDEA.

El sector turístic i els residents són les dues línies de negoci que té, actualment, Caldea. Amb un total de 3,6 milions d'euros facturats durant el 2018, la societat mixta aposta també pels residents. És així que des del 2013, segons indica Pedregal, "vam inaugurar el Club Caldea, que té com a objectiu el públic del país". Pedregal afegeix que "volem que Caldea sigui el centre de benestar, esport i oci per a tots els residents d'Andorra".

Per millorar el nivell del servei al Club Caldea, Pedregal ha explicat que "hem incrementat la quantitat i la qualitat de les classes d'activitats dirigides". A les activitats incloses en el club també es troba el pàdel amb un total de quatre pistes (dues a l'interior i dues a l'exterior). Després d'allotjar la fase prèvia del World Pàdel Tour del 2018, com el mateix director de Caldea explica, "tenim previst fer una aturada tècnica curta, possiblement el proper estiu, per fer tasques de manteniment i deixar-les al nivell que correspon".

La gran inversió, en referència al Club Caldea, està a punt de veure la llum. En un principi, segons el mateix Pedregal indica, "esperem que a mitjans d'octubre podrem tenir llesta la piscina de 25 metres amb tres carrils, per a tots els socis amants i practicants de la natació".

Imatge de la futura piscina. / CALDEA.

Paral·lelament a la construcció de la piscina, Caldea ha portat a terme una reordenació d'espais, sobretot dels vestidors, per guanyar en amplitud. En aquest sentit, l'actual recepció del club, situada en el nivell +1 de la instal·lació, desapareixerà de l'actual ubicació per situar-se a la zona -1, al costat de l'accés exclusiu per a socis que es farà pel costat del riu Valira. El mateix Pedregal també ha explicat que "estem construint una zona d'entrenaments personals i una petita zona social que estic segur que satisfarà als membres del club".

També a l'apartat de la gestió, Caldea ha portat a terme modificacions importants. La recepció principal, situada al nivell 0, ha desaparegut. Com indica el director general, "hem cregut oportú que com que les entrades cada cop es compren més pel web, muntar un sistema de codi QR que en passar-lo per la màquina expenedora imprimirà una polsera adhesiva que et permetrà obrir els torns i tancar els armariets". Segons el director del termolúdic, "d'aquesta manera eliminem el temps d'espera de la gent que ve al centre amb l'entrada precomprada des de casa o des d'un col·laborador".

Totes aquestes millores són per "no perdre l'esperit que hem tingut sempre d'empresa líder i capdavantera del sector", exposa.

A la pregunta sobre el futur de Caldea, el director general respon que "estem treballant en un pla estratègic que encara no puc fer públic perquè tampoc el coneix la nostra junta d'accionistes, però que continuarà col·locant-nos en una posició de lideratge".

Pedregal ha finalitzat dient que "som coneixedors que gran part de l'accionariat són famílies del país i vull transmetre confiança, ja que som conscients que Caldea té una importància important en el turisme del país i tenim el pla estratègic per mantenir-nos com a centre de referència, innovador i sempre a l'avantguarda".

stats