Economia 21/05/2024

La CASS demana pensions més equitatives segons l'IPC

Actualment, 8.907 pensionistes de la branca de vellesa resideixen a Andorra i el 72% percep pensions per sota del salari mínim

ARA Andorra
1 min
Galabert

Andorra la VellaLa CASS (Caixa Andorrana de Seguretat Social) busca fer més equitatiu el sistema de pensions amb una proposta que inclou la revalorització de totes les pensions segons l’IPC i la supressió de l’article 20.2 de la llei del pressupost 2024, que actualment estableix criteris de residència i anys de cotització. La voluntat del consell d’administració és que aquests augments s’apliquin retroactivament a partir del 2025, però la decisió final està en mans del Consell General.

Tal com ha informat RTVA, la proposta elaborada pel representant dels pensionistes al consell d’administració de la CASS, es divideix en tres punts principals:

  1. Revalorització de totes les pensions amb l’IPC.
  2. Supressió de l’article 20.2 de la llei del pressupost 2024.
  3. Igualtat en la revalorització de les pensions.

Segons Marc Galabert, president del consell d’administració, la proposta compta amb el suport de tot l’òrgan rector de la CASS. Actualment, 8.907 pensionistes de la branca de vellesa resideixen a Andorra i el 72% percep pensions per sota del salari mínim.

stats