Economia 08/05/2023

Cauen les transaccions immobiliàries durant el primer semestre de l'any un 13,3%

Respecte al mateix període de l'any anterior

ARA Andorra
1 min
Baixada del 13,3% en les transaccions immobilàries durant el primer trimestre del 2023

Andorra la VellaEn el primer trimestre de l’any 2023 es constata una disminució del -13,3% en el nombre de transaccions immobiliàries respecte el primer trimestre de l’any anterior, així com una disminució del -1,3% en relació amb l’acumulat en els darrers dotze mesos. 

Respecte al nombre de béns immobles transmesos, han disminuït el -31,0% respecte al primer trimestre de l’any 2022, on totes les agrupacions de béns immobles han experimentat una disminució excepte els locals comercials (+83,3%). Així mateix, la variació anual de l’acumulat dels darrers dotze mesos mostra un decrement del -3,7%.

Respecte al valor dels béns immobles transmesos, ha disminuït el -11,6% respecte al primer trimestre de l’any 2022, on totes les agrupacions de béns immobles han disminuït excepte els pisos, habitatges unifamiliars i edificis que han incrementat el +2,8%. La variació anual de l’acumulat dels darrers dotze mesos mostra un augment del +8,6%.

Amb referència a la superfície transmesa, expressada en metres quadrats, ha disminuït el -40,2% respecte al primer trimestre de l’any anterior, on totes les agrupacions de béns disminueixen la superfície transmesa respecte al primer trimestre de l’any anterior. La variació anual de l’acumulat dels darrers dotze mesos reflecteix un increment del +51,1%.

Finalment, pel que fa al preu mitjà per metre quadrat dels pisos ha incrementat el +15,5% respecte el primer trimestre de l’any 2022 i un +12,8% respecte el darrer trimestre de l’any anterior.

stats