Economia 29/10/2020

Cauen més d'un 8% les vendes de les grans superfícies a l'agost

També disminueix l'ocupació d'aquests establiments

Ana
2 min
Secció de fruiteria d'una gran superfície comercial.  / ARXIU ANA

Andorra la VellaL'índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació negativa del 8,3%, a preus corrents, el mes d'agost del 2020 respecte al mateix mes de l'any anterior. Si es desglossa l'índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris disminueix un 4,5% i, la venda de la resta de productes cau un 10,9% en comparació l'agost del 2019. Aquesta variació general se situa per sota de la xifra de França i de la d'Espanya. El departament d'Estadística ha fet públiques les dades de l'índex de vendes de grans superfícies, les quals s'han vist afectades a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

Pel que fa a l'índex de vendes a preus constants, descomptant l'efecte dels preus, disminueix un 9,8% l'agost del 2020 en comparació amb el període homòleg de l'any anterior, i les vendes de productes alimentaris i de la resta de productes disminueixen un 7 i un 12% respectivament. Per tant, la dinàmica dels índexs a preus constants segueix la mateixa tendència de la dels preus corrents.

D'altra banda, l'evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials l'agost del 2020 disminueix un 5,1% respecte al mateix mes de l'any anterior, mentre que representa un augment del 0,8% respecte a l'enregistrat al juliol. Sobre aquestes dades, des d'Estadística s'informa que s'ha de tenir en compte que des del mes de juliol ja no hi ha cap persona dels establiments enquestats que estigui acollida a una situació d'ERTO. Pel que fa al volum de dones i homes, el 64,1% correspon al gènere femení i el 35,9% al masculí. Si es comparen les dades amb el mateix període de l'any anterior, es pot observar que la proporció de dones creix un 1% i la dels homes disminueix un 1,8%. Quant a la jornada laboral, un 93,5% del personal ocupat té una jornada a temps complet i un 6,5% a temps parcial.

stats