Economia 30/11/2022

Circular pel túnel d'Envalira costarà 7,5 euros als cotxes l'any vinent

Un any més, el Govern ha estipulat que el pas dels vehicles serà gratuït durant els intervals de temps que el port estigui tancat

ANA
1 min
Una imatge d'arxiu del túnel d'Envalira.

Andorra la VellaEl Govern ha aprovat aquest dimecres la nova proposta de tarifes del túnel d'Envalira per l'any 2023 presentada per la societat concessionària d'aquesta infraestructura (Túnel d'Envalira S.A). Així doncs, els preus de les cinc classes diferents de peatges s'actualitzen en 1,065313 com a resultat de l'aplicació de la fórmula de càlcul establerta en el contracte de concessió, que té en compte el còmput dels índexs de preus de consum (IPC) interanuals corresponents al mes d'octubre de l'any en vigència d'Andorra, Espanya i França (7%, 7,3% i 6,2% respectivament).

Seguint aquests càlculs aplicats, la tarifa per als vehicles lleugers serà de 7,5 euros; per als vehicles intermedis (furgonetes i vehicles amb remolc) de 13,1 euros; pels vehicles pesants i autocars de 15 i 18,8 euros en funció del tonatge, i pels vehicles de dues o tres rodes de 4,5 euros.

Un any més, el Govern ha estipulat que el pas dels vehicles pel túnel d'Envalira serà gratuït durant els intervals de temps que el port estigui tancat al trànsit per garantir així l'accessibilitat a la vila del Pas de la Casa. També es manté la reducció del 50% respecte a les tarifes en vigència per als residents i treballadors al Pas de la Casa.

stats