Economia 15/07/2015

Compareixença de la UIFAND "poc aclaridora" segons el PS

El director de la Unitat d'Intel·ligència Financera ha donat explicacions davant dels parlamentaris durant quatre hores

Ana
2 min

Andorra la VellaEl director de la Unitat d'Intel·ligència Financera (UIFAND), Carles Fiñana, ha comparegut aquest dimecres per primer cop des de l'esclat de la crisi de Banca Privada d'Andorra (BPA), i ho ha fet a porta tancada davant de la Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l'estabilitat financera. Segons el conseller socialdemòcrata Pere López, les explicacions s'han centrat en aspectes genèrics de funcionament de l'organisme i els seus protocols d'actuació, que han aportat "més elements de reflexió", tot i que considera que hi ha molts aspectes que no s'han clarificat, com ara des de quan la UIFAND coneixia el problema de BPA. A més, López ha valorat negativament que no s'hagi facilitat documentació de suport per seguir la compareixença, que s'ha allargat durant quatre hores. Des del grup parlamentari liberal no s'ha volgut entrar en el detall del contingut de l'exposició al·legant la confidencialitat dels temes d'Estat que s'hi han tractat, però han assegurat que "anem pel bon camí" ja que han pogut conèixer informació que ajuda a aclarir els aspectes "més obscurs".

Pere López ha lamentat que Carles Fiñana no hagi aportat documentació de suport durant la seva compareixença i per aquest motiu ha anunciat que formalitzaran una demanda perquè els faciliti la informació per escrit. Així mateix, demanaran la transcripció de la compareixença per poder-la analitzar amb detall i sol·licitaran que el director de la UIFAND pugui fer una segona compareixença davant la Comissió especial per poder clarificar "què ha passat, com ha passat i perquè ha passat".

De la seva banda, des del grup parlamentari liberal no han volgut fer declaracions sobre la compareixença i han indicat que es farà un comunicat conjunt de tota la Comissió a finals de mes, un cop hagin escoltat les explicacions de l'INAF i dels membres de l'ABA, les hagin analitzat i es puguin proposar solucions. D'altra banda, el grup parlamentari demòcrata també ha declinat fer qualsevol tipus de declaració al respecte.

stats